Online araç çağırma servisi inDrive, ülkemizde hizmet vermeye başladı

inDrive tarafından aktarılan bilgilere göre şirket, şu an için sadece İstanbul ve yakın çevresindeki yolculuklar için hizmet verecek.
Online araç çağırma servisi inDrive, ülkemizde hizmet vermeye başladı

Ulaşım ve kentsel hizmetler konusunda çözümler üreten online araç çağırma servisi inDrive, Türkiye'de hizmet vermeye başladığını duyurdu. inDrive tarafından aktarılan bilgilere göre şirket, şu an için sadece İstanbul ve yakın çevresindeki yolculuklar için hizmet verecek.

Yalnızca resmi taksi sürücüleri ile iş birliği yapacak olan inDrive, kısa süre içinde Türkiye'de marka bilinirliğini artırmayı ve aktif kullanıcı tabanını büyütmeyi hedefliyor. Edindiğimiz bilgilere göre Türkiye’deki taksi şoförleri ile görüşmeler yapan şirket, uygulamanın detaylarını ve hizmet kullanım kurallarını şoförler ile paylaştı.

inDrive’ı rakiplerinden ayıran en büyük fark yolcu ve sürücünün seyahat ücreti üzerinde doğrudan anlaşmaya varması. Yolcular isterse gideceği istikamete ya da trafik saatine göre sürücülere bahşiş de verebiliyor. Uygulama içinde sürücülerin ve yolcuların birbirlerini inceleyip, seçebilecekleri ve karşılıklı yorum yapıp not verebilecekleri bir sistem de yer alıyor.

Yolcular, sistemde yer alan puanlara, otomobil markalarına ve diğer kriterlere göre şoförleri seçebiliyor. Şu an için platform ile gerçekleşecek yolculukların ücretlerinin sadece nakit olarak ödenebileceğini de ekleyelim. İlk etapta taksicilerden hizmet ücreti almayacak olan inDrive, ilerleyen dönemlerde ise en fazla yüzde 12 oranında servis ücreti alacak.

2012 yılında Arsen Tomsky tarafından California'da kurulan inDrive, girişim ekosisteminin en köklü oyuncuları arasında yer alıyor. Aralarında Mısır, Tunus, Lübnan, Cezayir ve Fas gibi ülkelerin de bulunduğu toplamda 47 ülkede hizmet veren inDrive'ın bugüne kadar 237 milyon dolar yatırım aldığını da aktaralım. inDrive ile birlikte bugüne kadar toplamda 2 milyardan fazla yolculuk da gerçekleşti.

inDrive'ın ülkemizdeki faaliyetleri ile ilgili gelişmeleri sizlere aktarmaya devam edeceğiz. Dilerseniz inDrive uygulamasını Android için buradan, iOS için ise buradan indirebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.