Netflix'ten interaktif bilgi yarışması: Triviaverse

Netflix tarafından aktarılan bilgilere göre interaktif bir oyun olan Triviaverse, adından da anlaşılabileceği üzere bilgi odaklı bir oyun.
Netflix'ten interaktif bilgi yarışması: Triviaverse

Yaklaşık 1 yıl önce Netflix Games markası ile birlikte mobil oyun dünyasına resmen giriş yapan Netflix'in ABD merkezli Spry Fox oyun stüdyosunu bünyesine kattığını geçtiğimiz haftalarda sizlere aktarmıştık. Oyun alanındaki çalışmalarına devam eden şirket, yeni oyununu kullanıma sundu.

Netflix tarafından aktarılan bilgilere göre interaktif bir oyun olan Triviaverse, adından da anlaşılabileceği üzere bilgi odaklı bir oyun. Temelinde interaktif bir bilgi yarışması olan Triviaverse, oyuncuların beğenisine sunuldu.

Farklı dil desteklerine de sahip olan Triviaverse, İngilizce, İspanyolca (Latin Amerika), İspanyolca (İspanya), Portekizce, Fransızca, Almanca, İtalyanca, Korece ve Japonca olmak üzere 8 dil desteği sunuyor. Triviaverse oyunundaki temel amaç ise sorulara en hızlı şekilde doğru cevabı vermek.

Triviaverse oyununda tarih, bilim ve popüler kültür gibi kategorilerden pek çok soru yer alıyor. Turlar ilerledikçe oyunda yer alan soruların zorluğunun arttığını da ekleyelim. Triviaverse içinde oyuncuların ödüllendirilmesi adına bir rozet sistemi de yer alıyor.

Oyuncular, sorulara doğru cevaplar verdikçe çeşitli rozetler kazanıyor. Triviaverse, hem tek hem de iki kişi olarak oynanabilen iki moda sahip. Hatırlatmak gerekirse interaktif yapımları seven Netflix, geçtiğimiz dönemlerde "Cat Burglar" ve "Black Mirror: Bandersnatch" gibi yapımlarla da karşımıza çıkmıştı.

Netflix yeni oyunlar ile karşımıza çıksa da verilere baktığımızda Netflix abonelerinin çok küçük bir kısmının bu oyunları oynadığını görüyoruz. Triviaverse oyununun bu durumu değiştirip değiştiremeyeceğini ise zaman gösterecek.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.