Netflix, mobil oyun stüdyosu Spry Fox'u satın aldı

Netflix tarafından aktarılan bilgilere göre şirket, ABD merkezli Spry Fox oyun stüdyosunu bünyesine kattı.
Netflix, mobil oyun stüdyosu Spry Fox'u satın aldı

Yaklaşık 1 yıl önce Netflix Games markası ile birlikte mobil oyun dünyasına resmen giriş yapan Netflix'in 55 yeni mobil oyun üzerinde çalıştığını geçtiğimiz Ekim ayında sizlere aktarmıştık. Geçtiğimiz 1 yıl içinde pek çok oyun stüdyosu satın alan Netflix, oyun alanındaki çalışmalarına devam ediyor.

Kısa bir süre içinde 5 oyun stüdyosuna ulaşan Netflix, yeni bir oyun stüdyosu daha satın aldı. Netflix tarafından aktarılan bilgilere göre şirket, ABD merkezli Spry Fox oyun stüdyosunu bünyesine kattı. Netflix ve Spry Fox arasında gerçekleşen satın alma anlaşmasının finansal detayları ise paylaşılmadı.

Spry Fox, gerçekleşen satın alma ile birlikte Netflix bünyesinde çalışacak olan 6. oyun stüdyosu oldu. Hatırlatmak gerekirse Netflix, Next Games, Night School Studio ve Boss Fight Entertainment gibi oyun stüdyolarına da sahip durumda.

Sadece oyun stüdyolarını satın almakla kalmayan Netflix'in kısa süre önce Finlandiya'da kendi oyun stüdyosu kurduğunu da hatırlatalım. 2010 yılında Daniel Cook ve David Edery tarafından Seattle'da kurulan Spry Fox, daha önce Triple Town, Alphabear ve Cozy Grove gibi önemli oyunlar ile de karşımıza çıkmıştı. Spry Fox'un hem iOS hem de Android platformları için oyun geliştirdiğini de ekleyelim.

Spry Fox'un Netflix'e katılması ile ilgili açıklamalarda bulunan Netflix oyun stüdyoları başkan yardımcısı Amir Rahimi, gerçekleşen satın almanın Netflix'in popüler bir oyun kategorisindeki yaratıcı geliştirme sürecini hızlandırma konusunda yardımcı olacağını belirtti.

Netflix oyun alanındaki çalışmalarını hızlandırsa da platformun kullanıcıları oyunlara mesafeli gibi görünüyor. Verilere baktığımızda Netflix abonelerinin çok küçük bir kısmının bu oyunları oynadığını görüyoruz. Ağustos ayı verilerine göre Netflix'in mobil oyunları bugüne kadar 23 milyon kez indirildi. Netflix'in ise toplamda 221 milyonu aşkın abonesi bulunuyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.