Günlerdir süren likidite tartışmasında Binance haklı çıktı: Binance, FTX'i satın alıyor

Changpeng Zhao paylaştığı bir tweet ile FTX'i satın alacaklarını açıkladı. Zhao, FTX'in kendilerinden yardım istediğini belirtti.
Günlerdir süren likidite tartışmasında Binance haklı çıktı: Binance, FTX'i satın alıyor

FTX, Alameda, Binance ve Bybit arasında neler yaşandığını sizlere bugün aktarmıştık. Binance'in CEO'su Changpeng Zhao paylaştığı bir tweet ile FTX'i satın alacaklarını açıkladı. Zhao, FTX'in kendilerinden yardım istediğini belirtti. Likidite problemine dikkat çekerek kullanıcıları korumak için bağlayıcı olmayan niyet mektubu imzaladıklarını açıkladı.

Binance FTX.com'u tamamen satın almayı planlıyor. Böylece FTX'in içinde bulunduğu likidite problemi de çözüme kavuşmuş olacak.

Bu noktada Binance'in halihazırda geçen yıl FTX hissedarlığından çıkışının bir parçası olarak, yaklaşık 2,1 milyar ABD Dolarına denk gelen BUSD ve FTT'yi elinde bulundurduğunu hatırlatalım.

Duyuru aynı zamanda FTX'in sahibi Sam Bankman-Fried tarafından da paylaşıldı. Sam Bankman-Fried, bu satın almayı "stratejik satın alma" olarak tanımladı. 

Bu tanımın üzerine kullanıcılar Twitter'da FTX'in son zamanlarda yaşadığı likidite problemine gönderme yaptı. Son 7 günde FTX'in stabil coininin 451 milyon dolar kayıp yaşarken, Binance stabil coinin 411 milyon dolar kazanç yaşadığını eklemekte fayda var. 

Kripto ekosisteminin tanınmış isimleri de bu satın almaya şüphe ile yaklaştı. 

Hatırlarsanız, sızan bazı dokümanlar Alameda Research'ün varlıklarının çoğunluka FTX'in Token'ı FTT'den ve FTT teminatlarından oluştuğunu gösterdi. Bu durum, şimdiye kadar 2 bağımsız şirket gibi görünen FTX ve Alameda Research yapılanmanın aslında hiç de öyle olmadığını gösterdi.

Bunun üzerine Binance CEO'su Changpeng Zhao, elindeki FTT'leri satma kararı alırken, Caroline Ellison FTT'leri satın almak için OTC (over-the-counter) teklif etti. Ancak yeni gelişmeler, anlaşmanın gerçekleşmesini zorlaştırarak, işleri hiç beklenmeyen bir noktaya taşıdı: Binance, FTX'i satın alıyor 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.