Çalınan 3.36 milyar dolarlık Bitcoin, patlamış mısır kutusundan çıktı

ABD Adalet Bakanlığı, daha önce çalınan 3.36 milyar dolarlık Bitcoin’in operasyonla ele geçirildiğini duyurdu.
Çalınan 3.36 milyar dolarlık Bitcoin, patlamış mısır kutusundan çıktı

ABD Adalet Bakanlığı, daha önce çalınan 3.36 milyar dolarlık Bitcoin’in operasyonla ele geçirildiğini duyurdu. ABD New York Güney Bölgesi Savcısı, James Zhong'un Eylül 2012'de dolandırıcılık yapmaktan 4 Kasım'da suçunu kabul ettiğini söyledi. James Zhong isimli hacker suçlu olduğunu kabul ederken, Zhong'un en fazla 20 yıl hapis cezası alabileceği bilgisi paylaşıldı.

Yetkililer çalınan 3.36 milyar dolarlık Bitcoin'i yeraltı katındaki kasada ve banyo dolabına yerleştirilmiş bir patlamış mısır tenekesinde, battaniyelerin altına gizlenmiş tek kartlı bir bilgisayarda buldu. ABD'li Avukat Damian WIlliams yaptığı açıklamada, bu büyük miktardaki Bitcoin'in nerede olduğunun neredeyse 10 yıllık bir gizem olduğunu söyledi. 

Operasyonun tarihi aslında bir sene öncesine gidiyor. Yani söz konusu Bitcoin, bir sene önce ele geçirilmişti, ancak bu konuyla ilgili detaylar paylaşılmamıştı. Ele geçirilen Bitcoin’in değeri, bir sene önceki piyasa değeri üzerinden açıklandı. Polis ise James Zhong’un Silk Road isimli sitede tespit ettiği ödeme açığı üzerinden hırsızlığı yaptığını kaydetti. Zhong, Silk Road'da hesaplar açmış ve küçük miktarlarda Bitcoin'leri bu hesaplara yatırmıştı. Yakaladığı açık ile de büyük miktarları kendine aktarmıştı ve bunu yaparken dikkat çekmemişti.

Silk Road, 2011 yılında hayata geçirilen bir karaborsa sitesiydi. Söz konusu sitede kara para aklama faaliyetleri gerçekleştirilebiliyor ve Bitcoin ile yasa dışı uyuşturucu alıp satın alınabiliyordu. Silk Road daha sonra ABD Hükümeti tarafından kapatılmış, sitenin kurucusu ise Ross Ulbricht ise ömür boyu hapis cezasına çarptırılmıştı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.