Unity ve ironSource'un 4.4 milyar dolarlık birleşmesi tamamlandı

Unity, ironSource ile birleşmesini tamamladığını duyurdu. 4.4 milyar dolarlık birleşme ile iki şirket, geliştiricilerin oyun oluşturması ve oyundan para kazanması için uçtan uca bir platform oluşturmak üzere bir araya gelmiş oldu.
Unity ve ironSource'un 4.4 milyar dolarlık birleşmesi tamamlandı

Unity, ironSource ile birleşmesini tamamladığını duyurdu. 4.4 milyar dolarlık birleşme ile iki şirket, geliştiricilerin oyun oluşturması ve oyundan para kazanması için uçtan uca bir platform oluşturmak üzere bir araya gelmiş oldu. Söz konusu platform ile Unity, geliştiricileri başarılı işletmeler haline getirecek, geliştiriciler gerçek zamanlı oyunlar ve 3D deneyimleri geliştirirken onları destekleyecek. 

Oyun geliştiricileri, daha iyi bir oyun deneyimi sunabilmek için yaratma ve büyüme arasındaki boşlukları kapatan daha fazla araca erişebilecekler. Geliştiriciler, oyunlarından para kazanmayı seçerlerse, gelirlerini en üst düzeye çıkarmak için Unity'nin arabuluculuk platformu LevelPlay'i de kullanabilecekler. 

Birleşme işlemi tamamlandıktan sonra Tomer Bar-Zeev, Shlomo Dovrat ve David Kostman, Unity Yönetim Kurulu'na katıldı. Böylelikle Unity'nin Yönetim Kurulu üye sayısı da 10'dan 13'e çıkarılmış oldu. 

Unity CEO'su John Riccitiello, ironSource'u Unity ailesine katmaktan ve daha fazla içerik oluşturucunun bulunduğu bir dünya için lider platform olma hedeflerine bir adım daha yaklaşmaktan mutluluk duyduklarını söyledi. Riccitiello, ironSource ile birlikte, geliştiricilerin, geliştirme döngüsünün neresinde olurlarsa olsunlar, hedeflerini başarılı bir şekilde gerçekleştirmeleri için eksiksiz bir ekosistem sunacaklarını da sözlerine ekledi. 

ironSource CEO'su Tomer Bar-Zeev ise ürün portföylerini daha derin bir şekilde bütünleştirmeye ve harika oyunlar yaratmak ile onları başarılı işlere dönüştürmek arasındaki geri bildirim döngüsünü güçlendirmeye başladıkları için heyecanlı olduklarını dile getirdi. 

Unity, geçtiğimiz aylarda AppLovin'in 20 milyar dolarlık satın alma teklifini reddetmişti. Yoluna ironSource ile devam etme kararı alan Unity'nin yılın 4. çeyreğinde şirket ile birleşmesi bekleniyordu ve beklenen oldu.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.