İşitme cihazı teknolojisi alanında çalışan Yes Hearing 10 milyon dolar yatırım aldı

Yes Hearing, uzaktan işitme kaybı tedavisi sunan çevrimiçi bir platform olarak tanımlanıyor. Bu tedavinin maliyetini yüzde 40 düşürüyor. Bir taraftan işitme engellilerin işitme cihazlarına erişimini kolaylaştırıyor.
İşitme cihazı teknolojisi alanında çalışan Yes Hearing 10 milyon dolar yatırım aldı

İşitme cihazı teknolojisi alanında çalışan Yes Hearing 10 milyon dolar yatırım aldı. ABD merkezli şirketin10 milyon dolarlık yatırım, Blue Heron Capital liderliğinde gerçekleşti. Yatırım turunda Maccabee Ventures ve Gaingels yer aldı. Şirket, yeni gelen yatırımı ürün ağını genişletmek için yapacağı Ar-Ge faaliyetleri için kullanacak. Ayrıca HomeCare ve ShiftMed CEO'su Todd Walrath şirketin yönetim kurulunda yer alacak. 

Yes Hearing, 2019 yılında iki girişimci Sam Shear ve Oliver Philips tarafından faaliyete geçti. Şirket, kurucu ortaklardan Sam Shear'in büyükanne ve büyükbabasının duyma yetisini kaybetmesinden ve onların yaşadığı sıkıntılardan ilham alınarak kuruldu. Yes Hearing, uzaktan işitme kaybı tedavisi sunan çevrimiçi bir platform olarak tanımlanıyor. Bu tedavinin maliyetini yüzde 40 düşürüyor.

Bir taraftan işitme engellilerin işitme cihazlarına erişimini kolaylaştırıyor. Bu noktada kalıcı olarak meydana gelen işitme kayıpları için uygulanan tek yöntem işitme cihazı kullanımı olduğu için şirket önemli bir noktaya konumlanıyor. Yes Hearing, 500'den fazla odyolog ile 50 eyalette faaliyet gösteriyor. Yes Hearing'in amacı, işitme kaybı tedavisini herkes için kolay erişilebilir, uygun fiyatlı ve kullanışlı hale getirmek...

Dünya Sağlık Örgütü'nün (DSÖ) verilerine göre, dünya genelinde 466 milyon işitme engelli yaşıyor. Bu kişilerin 34 milyonunu ise 15 yaşın altındaki çocuklar oluşturuyor. Bu noktada bu alanda teknoloji üreten şirketler bir adım öne çıkıyor. Bu alanda çalışan ABD merkezli Eargo, geçen Ocak ayında altıncı nesil işitme cihazını piyasaya sürdü. AI destekli işitme cihazı üreticisi Audibel ise piyasada otomatik ses ayarına sahip işitme cihazıyla dikkat çekiyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.