OpenAI, erken aşamadaki yapay zeka girişimlerine para desteği ile sistemlerine erken erişim imkanı sunacak

OpenAI, erken aşamadaki yapay zeka girişimlerine destek olmak için yeni bir program oluşturdu. Şirket, Converge olarak adlandırılan grubun OpenAI Startup Fund tarafından finanse edileceğini belirtti. 
OpenAI, erken aşamadaki yapay zeka girişimlerine para desteği ile sistemlerine erken erişim imkanı sunacak

Geçtiğimiz günlerde Shutterstock ile yaptığı iş birliği ile gündemimizde olan OpenAI, şimdi de erken aşamadaki yapay zeka girişimlerine destek olmak için yeni bir program oluşturdu. OpenAI, Converge olarak adlandırılan grubun OpenAI Startup Fund tarafından finanse edileceğini belirtti. 

Converge kapsamında 10 farklı girişim seçilecek. Seçilen girişimlerin her biri 1 milyon dolar alacak ve OpenAI personeli ile çalıştaylara ve etkinliklere katılabilecek. Bu girişimler ayrıca OpenAI modellerine ve yapay zeka şirketlerine özel programlamaya erken erişim imkanı bulacak. OpenAI'ın TechCrunch ile paylaştığı duyuruda, tüm mühendislerin, tasarımcıların, araştırmacıların ve ürün geliştiricilerin Converge'e başvurabileceği; yapay zeka sistemleriyle çalışma konusunda önceden deneyimin gerekli olmadığı bilgisi paylaşıldı.

OpenAI, son başvuru tarihini 25 Kasım olarak açıkladı. Ancak bu tarihten sonra yapılan başvuruların gelecek programlara dahil edilebileceği de belirtiliyor.

OpenAI, 2021 yılında da 100 milyon dolarlık OpenAI Startup Fund'ı yayına almıştı. OpenAI, fon için seçilen şirketlerin gelecekteki OpenAI sistemlerine erken erişim sağlayabileceğini; aynı zamanda OpenAI ekibinden destek ve Microsoft Azure'da kredi alacağını açıklamıştı. Aynı şeyin Converge için seçilen girişimler için de mümkün olup olmayacağı belli değil. Sonuç olarak OpenAI, yaptığı iş birliklerinin yanı sıra, girişimlere ve girişimcilere olan destekleri ile de dikkat çekiyor. 

Son olarak, OpenAI'ın son dönemde Microsoft ile yatırım için görüşmeler yaptığını ve 20 milyar dolarlık bir değerleme hedeflediğini de hatırlatmak gerek. Zira OpenAI gibi bir yapay zeka şirketinin bu değerlemeye ulaşması, yeni yapay zeka girişimleri için de bir umut ışığı olacaktır. Kısacası OpenAI'ın yeni girişimleri desteklemesi, yapay zeka sektörünün geleceği açısından çok şey vadediyor diyebiliriz. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.