SPONSORLU

Müşteri Deneyimine Yön Veren Markalar LIFT AWARDS 2022’de 27 Farklı Kategoride Ödül Aldı

Insider Müşteri Deneyimi Indeksi verilerine göre belirlenen bu yılın kazananları.
Müşteri Deneyimine Yön Veren Markalar LIFT AWARDS 2022’de 27 Farklı Kategoride Ödül Aldı

Türkiye’nin müşteri deneyimine yön veren lider markaları, Türkiye’nin ilk yazılım unicornu olan Insider’ın 10. yılında düzenlenen gecede 27 farklı kategoride ödüllerine kavuştu. Davetlilerin Nesin Vakfı’na bağış yaparak katılım sağladığı gecede toplanan bağış ile yüzlerce çocuğun nitelikli eğitime ulaşmasına destek olundu. 

Insider Co-founder & CEO’su Hande Çilingir: “Türkiye, Insider’ın doğduğu pazar. En çok vakit ve kaynak ayırdığımız pazarımız ve yeri çok ayrı.Türkiye’deki müşterilerimiz, dünya ile karşılaştırdığımızda, gerek yeni kanalları entegre etme, gerekse müşteri deneyimleri ile büyümelerine ivme kazandırma konusunda çok ilerideler. Müşteri deneyimlerine yön veren partnerlerimizin LIFT AWARDS 2022’de ödül almaları bizim için çok büyük bir gurur.” 

DÜNYANIN ZİRVESİNDE BİR TÜRK YAZILIMI

Etkinlikte Forrester, Gartner, IDC, G2 gibi dünyanın köklü bağımsız danışmanlık ve araştırma şirketlerinin değerlendirmelerinde son 2 yılda zirvede yer alan Insider Çapraz Kanal Müşteri Deneyimi Platform'u ele alındı. Bu kapsamda data entegrasyonları, yapay zeka kontrollü segmentasyon, online ve offline datanın tekilleştirmesi (Customer Data Platform - CDP)  ve WhatsApp, SMS, email gibi 10’dan fazla kanalın otomasyon ile kişiselleştirilme teknolojileri gibi başlıklara değinildi.

Insider Co-founder & Chief Customer Officer Arda Köterin; “Insider artık sadece bir site içi kişiselleştirme teknolojisi değil. Insider, bir markanın online ve offline tüm data kaynaklarına entegre olabilen farklı kaynaklardan gelen bu datayı tekilleştirebilen, 360 derece profilleyebilen ve yapay zeka kontrolü ile segmente edebilen bir platform. Aynı zamanda, markalara tüm kanallarda kampanya ve pazarlama iletişimi yapmaya olanak sağlayabilen bir çapraz kanal müşteri deneyimi teknolojisi ve dünyada bu alanda öncü konumunda.

TÜRKİYE İÇİN YAZILIMIN ÖNEMİ, BEYİN GÖÇÜ VE YAKIN GELECEK

Gecenin onur konuğu ise ünlü ekonomi profesörü Özgür Demirtaş’tı. “Yazılım sektörü ülkemiz için en önemli sektör. Bu alanda yaratıcı ve çığır açıcı fikirlere ihtiyaç var. Ancak böylelikle ülkemizin gençleri, içinde bulundukları depresyondan çıkabilir ve geleceğe dair umutlu olurlar” cümleleriyle Insider ve benzeri Türk girişimlerinin ülkemiz için önemini vurgulayan Demirtaş “21. Yüzyıl trendlerine uygun yazılım, biyoteknoloji, blockchain, büyük veri projelerine destek verilip istihdam yaratılmasının yakın gelecekte tüm ülkeler için en kritik dönüm noktası olacak. Bu anlamda Insider ülkemizin için harika bir örnek. Umarım onların yolundan gidecek yüzlerce, binlerce genç hem ülkemizin yakın geleceğine güzel katkılarda bulunacak, hem de maalesef son yıllarda artan beyin göçünü engelleyecek” sözleriyle startup ekosisteminin öneminin altını çizdi. 

MÜŞTERİ DENEYİMİ HAKKINDA TÜRKİYE’NİN LİDER MARKALARI NE DÜŞÜNÜYOR?

Yankı Yalçın — Chief Strategy Officer, Samsung

“Misafirlerimiz ile aramızdaki bağı daha da güçlendireceğimiz stratejilere odaklandığımız bir yıl olacak. Burda Insider’ın bize katkısı büyük. İnsanları anlamamız, ne istediklerini bilebilmemiz, onlara yardımcı olmamız adına bir çok alanda çalışma yapıyoruz. Bu platformda hem bizi kullananlara hem de kullanmak isteyenlere bu hizmeti vermek istiyoruz. ‘Herkese daha iyi bir standart yaşatabilmek’ mottomuzla Insider ile ortak çalışmalarımıza devam edeceğiz."

Murat Güneysu — General Manager, Levi’s

“Levi’s olarak öncelikle 2023 senesinde müşteri deneyimine daha fazla odaklanmak istiyoruz. Mağazalarımızda müşterilerimize sağladığımız üst düzey ve kişiye özel hizmeti, online tarafta da gerçekleştirmek istiyoruz ve bu anlamda Insider’ı önemli bir iş ortağı olarak görüyoruz. Bu zamana kadar Insider ve ürünleri ile birlikte yaşadığımız büyüme bizim için  büyük bir motivasyon kaynağı ve 2023 senesinde de bu motivasyonu öncü projelerle geliştirip uygulamaya devam etmek istiyoruz.”

Ömer Barbaros Yiş — CEO, LC Waikiki E-Commerce

“LC Waikiki’de e-ticarette neyi başarmak istediğimizi 4K 1H modeliyle açıklıyoruz. Kalite, Kolaylık, Keyif, Kişiselleştirme ve hız ki kişiselleştirme 4K nın en önemli boyutlardan bir tanesi. Ürünlerin kalitesi, görünüşü artık o kadar birbirine yaklaştı ki, herkes kendine özel teklifleri ve özel ürünleri görmek istiyor. E-ticarette en önemli metriklerden biri satış dönüşüm oranı. Bu dönüşüm oranının, doğru ürünü, doğru yerde ve doğru zamanda gösterdiğimizde, 3 - 4 katına çıktığını görüyoruz. O nedenle kişiselleştirmeyi mükemmel yapmak bizim için çok önemli. Insider zaten kişiselleştirme konusunda birlikte çalıştığımız bir partnerimiz. Kişisel yolculukları birlikte tasarlıyoruz. Kişiselleştirme dediğimizde bunun ana kaynağında veri var ve biz bu verileri Insider ile en iyi şekilde analiz edip müşterilerimize en etkin şekilde ulaşıyoruz.” 

Barış Bezel — Chief Marketing Officer,  EasyCep

“Insider ile 4 ay önce teknik kick off toplantımızı yaptık ve çok kısa sürede entegrasyonumuzu tamamladık. Online sitemizde bir çok senaryolar ve A/B testler uygulamaya başladık ve bu testler sonucunda conversion rate ve satın alınan ortalama ürün değerinde gözle görülür bir artış sağladık. Insider funnel yönetimini daha efektif yönetmemizi sağladı ve gelir kaçaklarını önlemek adına çok ciddi sonuçlar almamızda rol oynadı”

TOPLAM 27 FARKLI KATEGORİDEN ÖDÜLLER MÜŞTERİ VE İŞ ORTAKLARIYLA BULUŞTU 

Insider Müşteri Deneyimi Indeksi verilerine göre En Etkili Yapay Zeka Tabanlı Segment Kullanımı, En İyi Çoklu Kanal Otomasyon Kullanımı, En Proaktif Yeni Ürün Adaptasyonu, WhatsApp — En Yüksek Etkileşim Oranı vb. 27 kategoride ödül alan Insider müşterilerinin yanı sıra, Insider Partner Programı kapsamında En Başarılı İş Ortağı, En İyi Müşteri Deneyimi Sağlayan İş Ortağı vb. 5 kategoride ödüller sahipleriyle buluştu.

İşte LIFT AWARDS 2022’in tüm kazananları:

  • SMS En Yüksek Etkileşim Oranı - Oxxo
  • Whatsapp En Yüksek Etkileşim Oranı - Kahve.com
  • E-mail En Yüksek Etkileşim Oranı - Colin's
  • En Etkili Mail Otomasyon Kullanımı - Tatil Budur
  • Web Push En Yüksek Etkileşim Oranı - Media Markt
  • Mesajlaşma Kanallarında En Etkili Yapay Zeka Kullanımı - Bizim Toptan
  • Ürün Öneri Algoritmalarıyla En Yüksek Dönüşüm Oranı - Altınyıldız
  • En Etkili Yapay Zeka Tabanlı Segment Kullanımı - Pegasus
  • En İyi Çoklu Kanal Otomasyon Kullanımı - Dominos
  • Müşteri Yolculuğunda En Aktif Otomasyon Kullanımı - Mavi
  • En Başarılı In-App Kullanımı (Partner with Insider) - Turkcell
  • En Başarılı Otomasyon APP Push A/B Test Kullanımı - Modanisa
  • Mobile App Push En Yüksek Etkileşim Oranı - Karaca
  • En Etkili Mobil Uygulama Kullanıcı Yolculuğu - Allianz
  • En Proaktif Yeni Ürün Adaptasyonu - BTC
  • En Etkili Pazarlama İletişimi Kampanya Kullanımı - EBebek
  • En Etkili Web Kişiselleştirme Kullanımı - Koçtaş
  • En Etkili Oyunlaştırma Deneyimi - LCW
  • En Yüksek Instory Etkileşimi - ING Bank
  • Lead Toplamada En Yüksek Başarı Oranı - Renault
  • Insider Ürün Gelişimine En Çok Katkı Sağlama - Slazenger
  • En Başarılı İş Ortağı - Poligon Interactive
  • En Başarılı Influencer / Mentor İş Ortağı - Seoqube
  • En İyi Müşteri Deneyimi Sağlayan İş Ortağı - Inveon
  • En Başarılı Entegrasyon Çözüm İş Ortağı - T-Soft
  • En İnovatif Çözüm İş Ortağı - Amazon

Insider, Türkiye’de LIFT AWARDS ve globalde RESHAPE gibi müşteri deneyiminin geleceğini şekillendiren etkinliklerde global ekosistemi bir araya getirmeye devam edecek.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.