Microsoft, Web3 oyun şirketi Wemade'in 46 milyon dolarlık yatırım turuna katıldı

Microsoft, hisse senedi ile dönüştürülebilir tahvilleri satın alma yoluyla Wemade'e 14,8 milyon dolar yatırım yaptı.
Microsoft, Web3 oyun şirketi Wemade'in 46 milyon dolarlık yatırım turuna katıldı

Temmuz ayında blockchain oyunlarında 2022 yatırımları, 2021 toplamını yüzde 33 oranında geride bırakırken, teknoloji devleri de bu yatırım turlarında boy göstermeye başladı. Güney Kore merkezli WeMade yeni yatırım turunda 46 milyon dolar yatırım aldığını açıkladı. Yatırım turuna Microsoft, Shinhan Asset Management ve Kiwoom Securities katıldı. 

Microsoft, hisse senedi ile dönüştürülebilir tahvilleri satın alma yoluyla Wemade'e 14,8 milyon dolar yatırım yaptı. Aynı yöntem üzerinden Shinhan ve Kiwoom da şirkete sırasıyla 21,2 milyon dolar ve 10.5 milyon dolar yatırım yapmış oldu. 

Girişimin faaliyet alanı ve Web3 yapılanması

Yaklaşık 20 yıl önce pazarda kendine yer edinen Wemade ‘The Legend of Mir” oyunuyla tanınıyor. Oyun şimdiye kadar 200 milyon kayıtlı kullanıcıya ev sahipliği yaptı. 

Wemade, Son birkaç yıldır blokchain teknolojisine yoğun bir şekilde odaklandı. Kısa süre önce Wemix3.0 mainnet'i yayına alan şirket,  bunun yanında bir stabile coin çıkardı. Tüm bu adımları ise bir DeFi platformu takip etti. 

Şirket, Wemix coin ile blockchain destekli oyun ekonomisini hayata geçirmeyi planlıyor. Wemade bu adımların ötesinde NFT ve DAO destekli yeni bir ekonomi platformu olan NILE'ın da yakında tanıtması bekleniyor.  

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.