Akıl ve ruh sağlığı hastalıklarına odaklanan sağlık platformu Valera Health 44,5 milyon dolar yatırım aldı

2015 yılında kurulan şirket, ilerlemiş psikolojik rahatsızlıkların tedavisine odaklanıyor. 6 yaş ve üstü bireylerin tedavisi için lisanslı terapist, hemşire ve psikiyatristlerle çalışıyor
Akıl ve ruh sağlığı hastalıklarına odaklanan sağlık platformu Valera Health 44,5 milyon dolar yatırım aldı

Akıl ve ruh sağlığı hastalıklarına odaklanan sağlık platformu Valera Health 44,5 milyon dolar yatırım aldı. 44,5 milyon dolarlık yatırım, Heritage Group liderliğinde gerçekleşti. New York merkezli şirketin yatırım turuna mevcut yatırımcılarla birlikte Horizon Healthcare Services ve Cigna Ventures katıldı. 

Valera Health, New York'ta Thomas Tsang tarafından kuruldu. 2015 yılında faaliyete geçen şirket, ilerlemiş psikolojik rahatsızlıkların tedavisine odaklanıyor. 6 yaş ve üstü bireylerin tedavisi için lisanslı terapist, hemşire ve psikiyatristlerle çalışıyor. Valera, kullanıcılarına klinik bakım hizmeti vermek için sağlık kuruluşlarıyla iş birliği yapıyor. Şirketin kullanıcıları New York, New Jersey, Massachusetts, Vermont, Arizona, Washington ve Connecticut'ta yer alıyor. Ayrıca akıl ve ruh sağlığı hastalıklarının nasıl tedavi edilmesi gerektiğini anlatan geniş bir kütüphaneye sahip. Valera'nın temel amacı ise terapi maliyetlerini düşürmek. 

Şirket, geçen Kasım ayında aldığı yatırımla gündeme gelmişti. 15 milyon dolarlık yatırım turuna Aquiline Technology Growth, MultiCare Health System, Divergent Investments, Watershed, GreyMatter Capital ve Gaingels'in katılmıştı. Windham Venture Partners tarafından yönetilmişti. 

Akıl ve ruh sağlığı alanına yapılan yatırımlar her geçen gün artıyor. Geçen ay bu alanda çalışan sağlık girişimi Mindful Care 7 milyon dolar yatırım aldı. 7 milyon dolarlık yatırım turuna Sopris Capital liderlik etti. University of Chicago, the Caruso Foundation and the Venkon Group yatırım turunun diğer katılımcıları arasındaydı. ABD merkezli şirket, yeni gelen yatırımı bağımlılık tedavisi programı başlatmak için kullanacağını açıkladı.

Yüz yüze, evde bakım ve online terapi hizmeti sunan Mindful Care, 2018 yılında psikiyatrist Tamir Aldad tarafından kuruldu. Şirketin amacı, terapi hizmetlerini uygun fiyatlı ve erişilebilir kılmak. Şirketin geliştirdiği GeneSight adli yazılım sayesinde bir hastanın vücudunun potansiyel bir antidepresana nasıl tepki verebileceğini gösteriyor. Mindful Care, acil müdahale gerektiren hastalara da bakım ve tedavi hizmeti veriyor

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.