TT Ventures, yatırımlarına "TT Ventures Girişim Sermayesi Yatırım Fonu" ile devam edecek

TT Ventures tarafından aktarılan bilgilere göre şirket, girişim yatırımlarını "TT Ventures Girişim Sermayesi Yatırım Fonu" ile yapmaya başlayacak.
TT Ventures, yatırımlarına

Türk Telekom’un kurumsal girişim sermayesi şirketi olan TT Ventures'ın yaptığı yatırımları geçtiğimiz dönemlerde pek çok kez sizlere aktarmıştık. TT Ventures tarafından aktarılan bilgilere göre şirket, girişim yatırımlarını "TT Ventures Girişim Sermayesi Yatırım Fonu" ile yapmaya başlayacak.

Türk Telekom Grubu’nun yatırımcıları arasında yer aldığı fon, paylaşılan bilgilere göre global büyüme potansiyeline sahip inovatif teknoloji girişimlerine yatırım yapacak. Yerli ve yabancı yatırımcıların katılımının amaçlandığı fonun yatırımcılarına finansal getiri sağlaması da hedefleniyor.

Edindiğimiz bilgilere göre TT Ventures ile İstanbul Portföy Yönetimi A.Ş. arasında "TT Ventures Girişim Sermayesi Yatırım Fonu" kurulması için anlaşma sağlandı. Fon kuruluşuna ilişkin Sermaye Piyasası Kurulu’na yapılan başvuru onaylandığını da ekleyelim.

TT Ventures olarak, girişimlere doğru büyümenin kapılarını açmak ve girişimcilik ekosistemini büyüterek Türkiye’yi geleceğe taşımak amacıyla çalışmalarını sürdürdüklerini belirten TT Ventures Genel Müdürü Muhammed Özhan, bu doğrultuda Türk Telekom Grubu’nun da yatırımcılarından biri olacağı “TT Ventures Girişim Sermayesi Yatırım Fonu”nu hayata geçirdiklerini dile getirdi.

Özellikle yerli ve yabancıların katılımının amaçlandığı fonun Türkiye girişim ekosistemi için oldukça önemli olduğunu düşündüklerini aktaran Özhan, büyüme potansiyeli yüksek, teknoloji odaklı girişimlere yatırım yapmayı hedeflediklerini de paylaştı.

Son olarak TT Ventures'ın Girişim Sermayesi Yatırım Fonu sayesinde esnek yatırım modelleri ile daha çok girişime yatırım yapmayı hedeflediğini de aktaralım.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.