Online İngilizce öğrenme platformu English Guru 120 bin dolar yatırım aldı

English Guru, 7/24 canlı özel ders planı yapılmasına olanak veriyor. Yani mekandan ve zamandan bağımsız olarak İngilizce eğitim alan kullancılar, eğitimlerini online görüntülü ve canlı görüşme olarak gerçekleştiriyor.
Online İngilizce öğrenme platformu English Guru 120 bin dolar yatırım aldı

Online İngilizce öğrenme platformu English Guru 120 bin dolar yatırım aldı. Yatırım, VBT A.Ş. tarafından yapıldı. English Guru, dünyanın dört bir yanından gelen öğrencilerin kendi ülkelerinden ana dili İngilizce olan eğitmenlerle iletişim kurabilecekleri çevrimiçi bir öğrenme platformu olarak tanımlanıyor.

Şirket, 2021 yılında ABD'de faaliyete geçen şirket, Türk girişimci aynı zamanda yazılımcı olan İbrahim Karakuş tarafından kuruldu. Karakuş, şirketin amacının dil öğrenmede en önemli sorun olan konuşma pratiğini desteklemek ve İngilizce öğrenme talebini uygun fiyat politikasıyla karşılamak olduğunu söyledi. 

Üç ay önce Türkiye'de faaliyete geçen şirket, şimdiden 1000 kullanıcıya ulaştı. Şirketin cirosunun gelecek sene 10 milyon liraya ulaşması planlanıyor. English Guru'nun kullanıcı sayısının ise 5 bine çıkması hedefleniyor. Platform; Standart, Premium ve Çocuk paketi olmak üzere 3 çeşit abonelik sistemine sahip. Şirket, 2023'ün ikinci çeyreğinde Uzak Doğu pazarlarına açılmayı hedefliyor. 

600 bin dolar değerlemeye sahip olan English Guru, 7/24 canlı özel ders planı yapılmasına olanak veriyor. Yani mekandan ve zamandan bağımsız olarak İngilizce eğitim alan kullancılar, eğitimlerini online görüntülü ve canlı görüşme olarak gerçekleştiriyor. English Guru’da her ders otomatik olarak sesli ve görsel olarak kaydediliyor. Bu da öğrencilere tekrar tekrar dersleri gözden geçirebilme imkânı veriyor.

Platform yabancı öğretmenlerle iletişim kuran kullanıcılarına eş zamanlı İngilizce altyazı özelliği sunuyor. Platform, bu özellik sayesinde rakiplerinden ayrışıyor. Ayrıca kullanıcılarına anlık mesajlaşma imkanı sağlıyor. Dersler 15, 30 ya da 45 dakika sürüyor. 

Dünya genelinde bütün kademe ve sınıflar uzaktan yani online eğitime geçti. Geleneksel eğitim anlayışı pandeminin de etkisiyle ciddi bir dönüşüm geçirdi. Bu alan online eğitim platformlarıyla yeni bir boyut kazandı. Bu dönemde uzaktan eğitime yönelik pek çok yazılım ve donanım geliştirildi. Bunlar kullanıcılar tarafında yoğun talep gördü. 2021 yılında  online öğrenme piyasası 315 milyar dolara çıktı.

Yüz yüze eğitime dönüşün başlamasıyla eğitim uygulamaları indirilme sayısı düştü. Araştırmalara göre e-öğrenmenin yoğun olduğu ABD'de eğitim uygulaması indirme sayısı yüzde 7 azalarak 79 milyona düştü. Ama 2022'nin birinci çeyreğinde elde edilen gelir yüzde 13 yükselerek 274 milyon dolara yükseldi. Uygulama gelirleri 2019 ile kıyaslandığında yüzde 183 arttı. Bu durum kullanıcıların eğitim uygulamalarına para harcadığını gösteriyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.