ABD'de eğitim uygulamalarının indirilme oranı yüzde 7 azaldı, buna rağmen gelirler yüzde 13 arttı

Dünya genelinde yüz yüze eğitime dönüşün başlamasıyla eğitim uygulamaları indirilme sayısı düştü. Araştırmalara göre e-öğrenmenin yoğun olduğu ABD'de eğitim uygulaması indirme sayısı yüzde 7 azalarak 79 milyona düştü.
ABD'de eğitim uygulamalarının indirilme oranı yüzde 7 azaldı, buna rağmen gelirler yüzde 13 arttı

Çin'in Wuhan şehrinde 2019'un aralık ayında ortaya çıkan Covid-19 salgını tüm dünyayı etkisi altına aldı. Bütün dünyayı sarsan bu olay bütün iş yapış şekillerini yeniden yapılandırdı. Covid-19 salgınının pandemi olarak ilan edilmesinin ardından okulların kapatılması hükümetlerin aldığı ilk aksiyonlardan biri oldu.

Dünya genelinde bütün kademe ve sınıflar uzaktan yani online eğitime geçti. Geleneksel eğitim anlayışı pandeminin de etkisiyle ciddi bir dönüşüm geçirdi. Bu alan online eğitim platformlarıyla yeni bir boyut kazandı. Bu dönemde uzaktan eğitime yönelik pek çok yazılım ve donanım geliştirildi. Bunlar kullanıcılar tarafında yoğun talep gördü. 2021 yılında e-öğrenme piyasası 315 milyar dolara çıktı. 

Webrazzi Insights Icon
Bu yazıyı Webrazzi Insights için özel olarak hazırladık.
Webrazzi Insights üyeliğiniz varsa giriş yaparak yazının tamamına ulaşabilirsiniz. Henüz Insights erişiminiz yoksa hemen harekete geçebilirsiniz.
Giriş yap
veya
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.