Üretim bandından inen Togg C SUV ile ilgili tüm detaylar

Yaklaşık 3 yıldır geliştirilmeye devam edilen Togg'un Teknoloji Kampüsü ise 29 Ekim tarihinde gerçekleştirilen bir etkinlikle birlikte açıldı.
Üretim bandından inen Togg C SUV ile ilgili tüm detaylar

Otomotiv sektörünün geleceği olarak görülen elektrikli otomobiller, tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de her geçen gün daha da popülerleşiyor. Geçtiğimiz dönemde otomotiv sektöründeki pek çok büyük markanın elektrikli otomobiller konusundaki çalışmalarını hızlandırdıklarını gördük. 

Otomotiv markalarının yanı sıra ülkemiz de geçtiğimiz yıllarda elektrikli otomobil konusunda önemli bir adım attı. Hatırlatmak gerekirse ülkemizin yerli elektrikli otomobil projesi olan Togg'un (Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu) ilk olarak 2019 yılının Aralık ayında tanıtıldığını sizlere aktarmıştık.

Yaklaşık 3 yıldır geliştirilmeye devam edilen Togg'un Teknoloji Kampüsü ise 29 Ekim tarihinde gerçekleştirilen bir etkinlikle birlikte açıldı. Gerçekleşen etkinlikte Togg'un ilk elektrikli otomobili olan C SUV’un seri üretim bandından inişi de kutlandı.

Togg Teknoloji Kampüsü'nün açılışında Togg markasının hem satış stratejisi hem de gelecek modelleri ile ilgili önemli detaylar da paylaşıldı. Togg tarafından aktarılan bilgilere göre tamamen elektrikli C SUV modelinin fiyatı önümüzdeki Şubat ayında resmen açıklanacak.

6 renk seçeneği

2023 yılının Şubat ayında ön siparişe açılacak olan Togg C SUV modeli, önümüzdeki Mart ayında ise yollarda olacak. C SUV'inin arkadan itişli ve 4 çeker olmak üzere iki farklı versiyona sahip olacağını da ekleyelim. C SUV modelleri 300 ve 500 KM menzile sahip olan iki farklı menzil seçeneği de sunacak. Togg'un C SUV modelinin ilhamını Türkiye’nin renklerinden alan 6 renk seçeneği ile birlikte satışa sunulacağını da paylaşalım.

Togg'un renk seçeneklerinin isimleri Anadolu - Kırmızı, Gemlik - Mavi, Oltu - Siyah, Kula - Gri,Kapadokya - Bej ve Pamukkale - Beyaz. Etkinlikte bir konuşma yapan Togg CEO’su M. Gürcan Karakaş, projenin başında tek bir ürün ile değil akıllı cihaz ürün portföyü ile yola çıktıklarını paylaştı.

2030 yılına kadar 5 model

Açıklanan bilgilere göre Togg, 2030 yılına kadar toplamda 5 farklı model üretmeyi hedefliyor. C SUV modelinin 2023 yılında satışa sunulacağını yukarda sizlere aktarmıştık. C SUV modelinin ardından ise C-Sedan modeli karşımıza çıkacak. Bu modelin 2025 yılının ilk yarısında yollarda olması bekleniyor.

C-Sedan modelini ise C-X Coupé modeli takip edecek. Ailenin sportif modeli olması beklenen C-X Coupé, 2026 yılında satışa sunulacak. Karakaş, C SUV, C-Sedan ve C-X Coupé modellerinin yanı sıra SUV ve MPV modelleri üzerinde çalıştıklarını da belirtti.

Kasım ayında İstanbul’da Zorlu Center’da ilk temas noktalarını açacaklarını da aktaran Karakaş, 2023 yılında ise bu sayının 19'a ulaşacağını da aktardı. Satış sonrası temas noktaları ise sabit ve mobil servis noktaları dahil olmak üzere ön sipariş başlayana kadar 7 bölgede 20 noktada hazır olacak. Karakaş tarafından aktarılan bilgilere göre Togg'un 2023 yılı için planı ise toplamda 20 bin elektrikli araç üretmek.

Bir araçtan ötesi

Elektrikli otomobillerin dışında farklı ürünlere sahip olacakları ile ilgili açıklamalarda da bulunan Karakaş, çok yakından dijital ürünlerini duyuracaklarını da paylaştı. Aktarılan bilgilere göre Togg; mobilite çözümleri, büyük veri, siber güvenlik, fintech, blok zinciri, oyunlaştırma, akıllı şebekeler ve mobilite servisleri gibi stratejik alanlar üzerine yoğunlaşmış durumda. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.