Türkiye’nin elektrikli otomobilinin teknik detayları belli oldu

Nihayet beklenen gün geldi çattı ve Türkiye’nin elektrikli otomobili bugün Gebze'de düzenlenen bir etkinlikle birlikte tanıtıldı.
Türkiye’nin elektrikli otomobilinin teknik detayları belli oldu

Yerli otomobil projesi üzerinde çalışan Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu'nun geçtiğimiz günlerde açtığı resmi Twitter hesabından yeni bilgiler paylaşmaya devam ettiğini sizlere aktarmıştık. Nihayet beklenen gün geldi çattı ve Türkiye’nin elektrikli otomobili bugün Gebze'de düzenlenen bir etkinlikle birlikte tanıtıldı.

Türkiye’nin elektrikli otomobili tanıtıldı!

500 km menzil!

Paylaşılan bilgilere göre C-Sedan ve C-SUV olmak üzere iki farklı model karşımıza çıkacak. Türkiye'nin otomobilinin 200 beygir ve 400 beygir olmak üzere iki farklı modele sahip olacağını da ekleyelim. 200 beygire sahip olacak olan model 0'dan 100 km/s'e 7,6 saniyede, 400 beygir gücündeki model ise 4,8 saniyede 0'dan 100 km hıza çıkacak. Tamamen elektrikli olacak olan Türkiye'nin otomobilinin 300 ve 500 km menzile sahip olacak iki farklı modeli olacak.

3. seviye otonom sürüş özellikleri

Hızlı şarj desteği de sunacak olan Türkiye'nin otomobili, 30 dakikada şarj olabilecek. 2022 yılında karşımıza çıkacak olan Türkiye'nin elektrikli otomobili, otonom sürüş teknolojilerine de sahip olacak. Paylaşılan bilgilere göre Türkiye'nin otomobili, 3. seviye otonom sürüş özellikleri sunacak.

2022 yılında yollarda

Holografik asistan ve navigasyon sistemleri konusunda gelişmiş sistemler kullanacak olan Türkiye'nin otomobili, akıllı bağlantılara ve internet üzerinden günceleme alma özelliğine de sahip olacak. Marka lansmanı 2020, fabrika açılışı 2021 ve otomobilin karşımıza çıkması ise 2022 yıllarında gerçekleşecek.

Otomobillerin fiyatları ile ilgili herhangi bir bilgi paylaşılmadığını da ekleyelim. C-Sedan ve C-SUV modellerinin tasarım detayları da paylaşıldı. C-Sedan modelinin gri, C-SUV modelinin ise kırmızı renkleri sahnede gösterildi. Her iki modelin de tasarımlarının oldukça başarılı olduğunu ekleyelim. Özellikle kapı kollarının otomatik olması dikkatleri çekiyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.