FirstBatch, 30 milyon dolar değerleme üzerinden yatırım aldı

FirstBatch tarafından aktarılan bilgilere göre girişim, tohum öncesi yatırım turunda 30 milyon dolar değerleme üzerinden yatırım aldı. 
FirstBatch, 30 milyon dolar değerleme üzerinden yatırım aldı

Kullanıcıların kendi açık verisini yapay zeka ile bir merkeziyetsiz kimliğe dönüştürüp her türlü blockchain uygulamasını kişiselleştiren bir protokol olarak karşımıza çıkan FirstBatch, yatırım aldığını duyurdu. FirstBatch tarafından aktarılan bilgilere göre girişim, tohum öncesi yatırım turunda 30 milyon dolar değerleme üzerinden yatırım aldı. 

FirstBatch'in yatırım turuna ise Foresight Ventures, Signum Capital, Animoca Brands Forj Network, MEXC Global, Paribu Ventures ve QNBEYOND Ventures'ın yanı sıra Coinbase’den ve HashKey’den melek yatırımcılar da katıldı. FirstBatch'e ne kadar yatırım yapıldığı ise paylaşılmadı.

Kerim Kaya, Ömer Kaya ve Efe Bulduk tarafından kurulan FirstBatch tarafından aktarılan bilgilere göre girişim, sahip olduğu teknolojiyi modern kriptografi teknolojileri kullanarak güvene ihtiyaç duymayan (trustless) ve mahremiyeti kullanıcının kontrolüne bırakan bir altyapı ile sunuyor.

Bu yatırımla birlikte kullanıcı gizliliğini koruyarak Web3 uygulamalarını kişiselleştirme hedeflerine doğru daha emin adımlarla ilerlemeye başladıklarını belirten FirstBatch kurucu ortağı ve CEO'su Kerim Kaya, yatırımın sadece ekibi büyütme ve ürün geliştirme süreçlerini hızlandırmakla kalmadığını aynı zamanda yatırımcıları sayesinde şu anda birlikte çalıştıkları 20’nin üzerinde uygulama ve protokolle ilişkilerini geliştirmelerine büyük katkı sağladığını da aktardı.

2022’nin ilk aylarında geliştirmeye başladıkları protokolle kullanıcıların gizliliğini ihlal etmeden ilgi alanlarını blockchain üzerindeki kimlikleri haline getirdiklerini belirten FirstBatch kurucu ortağı ve CTO'su Ömer Kaya, erken erişim sürecinde sistemlerini kullanan 120 binden fazla kullanıcının sosyal medya hesaplarını yapay zeka algoritmalarıyla analiz edip ilgi alanlarının kontrolünü ele geçirmelerini sağladıklarını da sözlerine ekledi.

FirstBatch kurucu ortağı ve CSO'su Efe Bulduk tarafından aktarılan bilgilere göre ise şirketin gelecek vizyonu, veri mahremiyetini koruyarak kullanıcıları, içerikleri ve ürünleri uyumlulukları ile eşleyebilen merkeziyetsiz ve evrensel bir navigasyon sistemi yaratmak.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.