Elon Musk, çalışanların tazminat almamaları için 1 Kasım'da işten çıkarılacakları haberini yalanladı

New York Times, Elon Musk'ın çalışanları 1 Kasım'dan önce işten çıkaracağını söylemiş; bunun nedenini ise çalışanların tazminatlarının bir parçası olarak hisse senedi hibelerini almasını engellemek olarak açıklamıştı. Musk, haberi yalanladı.
Elon Musk, çalışanların tazminat almamaları için 1 Kasım'da işten çıkarılacakları haberini yalanladı

New York Times, geçtiğimiz hafta sonu Elon Musk'ın çalışanları 1 Kasım'dan önce işten çıkaracağını söylemiş; bunun nedenini ise çalışanların tazminatlarının bir parçası olarak hisse senedi hibelerini almasını engellemek olarak açıklamıştı. Ancak Elon Musk, söz konusu haberi yalanladı.

Musk, haberin Twitter'da kendisine sorulması üzerine, içeriğin yanlış olduğunu belirtti. Fakat bu konuda detaylı bir açıklama da gelmedi, yani sadece "bu yanlış" ifadesi kullanıldı. Zira Elon Musk'a sorulan kısımda hisse senedi hibelerinin bir çalışanın maaşının önemli bir bölümünü oluşturduğu ve bu tarihten önce işçileri işten çıkararak, hibeleri ödemekten kaçınabileceğine dair birden fazla detay yer alıyordu.

Elon Musk'ın işten çıkarmaların zamanlamasına mı yoksa genel olarak işten çıkarmalara mı yanlış dediği henüz belirsiz olsa da şu anda Twitter'da belli başlı işten çıkarmalar mevcut. Çünkü satın alma gerçekleştikten sonra Elon Musk, Twitter CEO'su Parag Agrawal, CFO'su Ned Segal ve hukuki işler ve politikalar yöneticisi Vijaya Gadde'nin sözleşmesini feshetmişti. 

Eski haberler ise Elon Musk'ın Twitter çalışanlarının yüzde 75'ini işten çıkaracağı yönündeydi. Ancak Musk, bunların da doğru olmadığını açıklamıştı. 

Ekim ayının başında Twitter'ı orijinal anlaşmaya bağlı şartlarda satın almaya hazır olduğunu söyleyen ve aylar süren karmaşık olaylardan silsilesinden sonra Elon Musk, artık Twitter'ın yeni sahibi oldu. 44 milyar dolarlık Twitter satın alması geçtiğimiz hafta Perşembe günü geç saatlerde gerçekleşti. New York Menkul Kıymetler Borsası, Twitter hisselerinin alım satımını Cuma sabahı durdurdu. Twitter'ın 8 Kasım'da resmi olarak borsadan çıkarılacağı bilgisi paylaşıldı. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.