Youtube'un sağlık alanında yaptığı yeni güncellemesi

'Kişisel Hikâyeler' isimli bölümde belirli sağlık sorunları konusunda arama yapan kullanıcıların karşısına bu hastalıkları yaşayıp deneyimlemiş insanların videolarını çıkaracak. 
Youtube'un sağlık alanında yaptığı yeni güncellemesi

Video paylaşım platformu YouTube, sağlıkla ilgili arama sonuçlarına hastaların kişisel hikayelerini ekleyeceğini açıkladı. 'Kişisel Hikâyeler' isimli bölümde belirli sağlık sorunları konusunda arama yapan kullanıcıların karşısına bu hastalıkları yaşayıp deneyimlemiş insanların videolarını çıkaracak. 

Videoların kanser, ansksiyete ve depresyon gibi fiziksel ve ruhsal hastalıklarla ilgili olacağı belirtildi. Bu özelliğin şu an ABD’de kullanılacağı açıklandı. Önümüzdeki günlerde Hindistan, Brezilya ve Japonya'daki kullanıcıların da bu özellikten yararlanacağı kaydedildi. YouTube Direktörü ve Küresel Sağlık Hizmetleri Başkanı Dr. Garth Graham izleyicilerin, belirli sağlık konularını daha kolay araştırmasına ve güvenilir sağlık bilgilerinin değerlendirilmesine yardımcı olmayı amaçladığını söyledi. 

Platform, Ekim ayının başından beri çeşitli haberlerle gündeme geldi. Bu haftanın başında YouTube UX Direktörü Nate Koechley, paylaştığı bir gönderi ile YouTube'un karanlık moda getirdiği yeni yaklaşım Ambient Mode, yakınlaştırma özelliği Pinch to Zoom, video içi arama özelliği Precise Seeking'i tanıttı.

Geçen hafta da YouTube ve YouTube Music platformlarını reklamsız, çevrimdışı ve arka planda kullanmanıza imkan tanıyan YouTube Premium servisinin fiyatlarına zam yaptığını duyurdu. YouTube tarafından paylaşılan bilgilere göre YouTube Premium servisinin hem öğrenci hem bireysel hem de aile paketlerine zam yapıldı. En uygun paket konumunda bulunan öğrenci paketinin aylık ücreti 19,49 TL oldu.

Büyük teknoloji şirketleri Cpvid-19 pandemisiyle sağlık alanında yaptığı işlerle gündeme geldi. Google 2021'in Aralık ayında hastaların doktor bulmasına yardım edeceğini duyurdu. Platformun yeni özelliği kullanıcıların herhangi bölge dahilinde uygun doktoru bulmayı sağlıyor. Aynı zamanda doktorların hangi sigorta şirketiyle çalıştığını görebiliyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.