Yapay zekanın iklim teknolojilerinde kullanılması, 2030 yılına kadar küresel ekonomiye 5,2 trilyon dolar kaynak sağlayacak

Yapay zeka, biyolojik çeşitliliğin tespitine ve korunmasına en etkin biçimde yardımcı oluyor. Uydu görüntüleri sayesinde bitki örtüsündeki değişiklikler izleniyor, tanımlanıyor.
Yapay zekanın iklim teknolojilerinde kullanılması, 2030 yılına kadar küresel ekonomiye 5,2 trilyon dolar kaynak sağlayacak

Makineler düşünebilir mi? Bu soru, 20'nci yüzyılın ortalarında yapay zeka ile ilgili başlatılan ilk araştırmaların başlangıcı olmuş. Asıl amacın makinelerin insan zekasını taklit etmesi ve bünyesinde topladığı bilgileri giderek geliştirmesi olduğu açıklanmış. Yapay zeka günümüzde siber güvenlikten ve savunma sanayiye sesli asistanlardan sağlık hizmetlerine kadar geniş skalada kullanılan bir teknolojik gelişme olarak ön plana çıkıyor. 

Yapay zeka çevreyi ve kaynakları korumaya yönelik yaptığı tahminlerle iklim değişikliğini yavaşlatacağı düşünülüyor. Ocak 2016'da Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları (SKA), Birleşmiş Milletler üyesi 193 ülke tarafından yoksulluğu ortadan kaldırmak, dünya gezegenini korumak ve tüm insanların barış ve refah içinde yaşamasını sağlamak üzere 2030 sonuna kadar ulaşılması için 17 maddeyle yürürlüğe girdi. 

Webrazzi Insights Icon
Bu yazıyı Webrazzi Insights için özel olarak hazırladık.
Webrazzi Insights üyeliğiniz varsa giriş yaparak yazının tamamına ulaşabilirsiniz. Henüz Insights erişiminiz yoksa hemen harekete geçebilirsiniz.
Giriş yap
veya
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.