Facebook ve Instagram, fikri mülkiyet koruma özelliklerini artırıyor

Şirket, yeni Intellectual Property (IP) Reporting API'sini ve Marka Hakları Koruması aracına yeni özellikler eklediğini duyurdu.
Facebook ve Instagram, fikri mülkiyet koruma özelliklerini artırıyor

Meta dün yayınladığı bir blog gönderisiyle Facebook ve Instagram'da fikri mülkiyet koruma özelliklerini artırdığını açıkladı. Şirket, bu kapsamda yeni Intellectual Property (IP) Reporting API'sini duyurdu. Fikri Mülkiyet (IP) Raporlama API'si hak sahiplerinin fikri mülkiyet haklarını ihlal ettiğini düşündükleri içeriği bildirmelerine imkan tanıyacak.

API ile fikri mülkiyet haklarını ihlali raporlaması otomatik bir şekilde gerçekleştirilebilecek. Graph API ile entegre olan IP API, raporlama için gereken formların hızlıca doldurulmasını sağlayarak geniş ölçekte ihlal bildirimleri yapılmasını sağlayacak. 

Buna ek olarak şirket, markaların şu noktalarda ticari marka ihlallerini, sahte ürünleri ve telif hakkı ihlallerini tespit etmesi için yayına aldığı Marka Hakları Koruması aracına yeni özellikler ekledi. Marka Hakları Koruması aracının daha sorunsuz bir şekilde çalışması için  seçilen markalar için otomatik içerik kaldırımı eklendi. Özellik şu an için içerik kaldırma konusunda geçmişe sahip markalara açılıyor. 

Ayrıca hak sahiplerinin sahip olduğu Facebook sayfaları ve Instagram hesapları da liste olarak araca yüklenebilecek. Bununla beraber markalara, hak ihlali açısından incelemeleri için reklamlar, ticari listeler, Facebook sayfaları ve Instagram hesapları otomatik olarak önerilecek. 

Marka Hakları Koruması aracının arama ve raporlama özelliklerinin de geliştirildiğini eklemekte fayda var. Arama seçeneklerinin genişletilmesi ve raporlamaya başka birinin kimliğe bürünme (Impersonation) eklenmesi kayda değer bir gelişme olarak konumlanıyor. 

Şirket, attığı bu adımla uzun süredir markaların, küçük işletmelerin, tanınmış kişilerin ve çok takipçili Influencer'ların platformdaki en önemli sorunlarından birini çözmüş oluyor. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.