Rekabet Kurumu, Meta'ya 346,7 milyon TL para cezası verdi

Meta'ya 4054 sayılı Kanun’un 6. maddesini ihlal ettiği gerekçesi ile 346,7 milyon TL'lik bir idari para cezası uygulanacağı açıklandı.
Rekabet Kurumu, Meta'ya 346,7 milyon TL para cezası verdi

Rekabet Kurumu tarafından bugün aktarılan bilgilere göre Meta Platforms, Inc. (Eski unvanı Facebook Inc.), Meta Platforms Ireland Limited (Eski unvanı Facebook Ireland Limited), WhatsApp LLC ile Madoka Turkey Bilişim Hizmetleri Ltd. Şti.’nin 4054 sayılı Rekabetin Korunması Hakkında Kanun’un 6. maddesini ihlal ettikleri iddiasına yönelik olarak yürütülen soruşturma tamamlandı

Paylaşılan bilgilere göre Meta'nın Facebook, Instagram ve WhatsApp hizmetlerinden topladığı verileri birleştirmek suretiyle kişisel amaçlı sosyal ağ hizmetleri ile online görüntülü reklamcılık pazarlarında faaliyet gösteren rakiplerinin faaliyetlerini zorlaştırması, pazara giriş engeli yaratması ve rekabetin bozulmasına yol açması nedeniyle 4054 sayılı Kanun’un 6. maddesini ihlal ettiğine karar verildi.

Bu karar kapsamında ise Meta şirketin 346,7 milyon TL'lik bir idari para cezası uygulanacağı da açıklandı. Meta'nın belirtilen ihlali sonlandırmak ve pazardaki etkin rekabetin tesis edilmesini temin etmek için gerekli tedbirleri, gerekçeli kararın tebliğinden itibaren en geç 1 ay içinde Kuruma sunması gerekiyor.

Rekabet Kurumu tarafından kararın açıklanmasının ardından Meta tarafından da bir açıklama geldi. Meta sözcüsünün yaptığı açıklamada şirketin Rekabet Kurumu'nun tespitlerine katılmadığı ve şirketin tüm seçenekleri değerlendireceği özellikle belirtiliyor.

Meta sözcüsü tarafından yapılan açıklamayı aşağıda bulabilirsiniz. 

Rekabet Kurumu'nun tespitlerine katılmıyoruz. Kullanıcılarımızın gizliliğini koruyor ve insanlara kendi verileri üzerinde kontrol sahibi olma hakkı ve şeffaflık sunuyoruz. Konu hakkında tüm seçeneklerimizi değerlendireceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.