Dijital sağlık girişimi Limber Health 11 milyon dolar yatırım aldı

Fizik tedavi uzmanı Marc Gruner ve Michael Gruner adlı iki girişimci tarafından Ocak 2019'da kuruldu. Limber, günlük hayatta sık karşılaşılan kas-iskelet problemlerine çözüm bulmaya çalışıyor.
Dijital sağlık girişimi Limber Health 11 milyon dolar yatırım aldı

Dijital sağlık girişimi Limber Health 11 milyon dolar yatırım aldı. 11 milyon dolarlık yatırım turu Glenview Capital yönetildi. ABD merkezli şirketin yatırım turuna Blue Venture Fund, Blue Cross Blue Shield Association ve Sandbox katıldı. Şirket, yeni gelen yatırımı iş süreçlerini geliştirmek için kullanılacak. 

Fizik tedavi uzmanı Marc Gruner ve Michael Gruner adlı iki girişimci tarafından Ocak 2019'da kuruldu. Limber, günlük hayatta sık karşılaşılan kas-iskelet problemlerine çözüm bulmaya çalışıyor. Bunun için yüz yüze ya da uzaktan fizik tedavi hizmeti veriyor. Doktor ve fizik tedavi uzmanlarıyla birlikte çalışıyor. 

Dijital kas-iskelet bakımı ve fizik tedavi alanı özellikle ABD'de daha sonra Avrupa'da dijital sağlık yatırımcıları için oldukça popüler bir alan. Geçen Nisan ayında nörolojik tabanlı kas ve iskelet sistemi hastalıklarına odaklanan GripAble, 11 milyon dolar yatırım aldığını duyurdu. Tur, IP Group ve Parkwalk Advisors tarafından yönetildi. Yeni gelen yatırım, ABD pazarına hazırlanmak için kullanılacak. Londra merkezli girişim, şimdiye kadar yatırım miktarını 16,3 milyon dolara çıktı. Paul Rinne ve Mike Mace tarafından faaliyete geçirilen platform, fiziksel ve bilişsel bozuklukları olan hastalar, yaşam kalitelerini iyileştirmek için yola çıktı. Girişim, hem nörolojik hem de kas-iskelet sistemi rahatsızlıkları olan hastalar için rehabilitasyon programları sunuyor.

Ayrıca geçen Şubat ayında aynı alanda çalışan dijital sağlık platformu MindMaze 105 milyon dolar yatırım gündeme gelmişti. 105 milyon dolarlık yalnızca dört ay içinde yeni bir yatırıma daha imza atan şirketin şimdiye kadar topladığı yatırım miktarı 340 milyon doları aştı. İsviçre merkezli MindMaze, hastaları tedavi etmek ve iyileştirmek için dijital değerlendirmeler ve terapötikler sağlayan dijital bir nöroterapötik platform olarak öne çıkıyor. Sinirsel iyileşmeyi teşvik etmek için tıbbi sanal gerçeklik ürünleri geliştiriyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.