Netflix Profil Transferi nedir ve nasıl kullanılır?

Netflix'in Profil Transferi özelliğini yayına aldığını sizlere hafta başında aktarmıştık. Gelin bu yeni özelliğin detaylarına birlikte bakalım. 
Netflix Profil Transferi nedir ve nasıl kullanılır?

Netflix'in Profil Transferi özelliğini yayına aldığını sizlere hafta başında aktarmıştık. Bugünden itibaren Türkiye'deki kullanıcılara da açılan özelliğin detaylarını sizin için detaylandırdık. Profil Transferi (Profile Transfer) adı verilen özellik, kişiselleştirilmiş önerileri, görüntüleme geçmişini, Listem kısmını, kayıtlı oyunları ve diğer ayarları yeni bir hesaba taşımaya olanak tanıyor. Gelin bu yeni özelliğin detaylarına birlikte bakalım. 

Profil Transferi Nedir?

Profil Transferi özelliği, hesabınızı kullanan kişilerin profillerini aktarmasını sağlıyor. Bu sayede söz konusu kişiler; öneriler, izleme geçmişi, Listem, ayarlar, kayıtlı oyunlar ve çok daha fazlasıyla birlikte profillerini kendilerine ait olan üyelik hesabına aktarabilecek.

Özelliğin kullanımıyla birlikte, bir profile bağlı tüm kayıtlı oyunlar ve oyun ilerlemeleri yeni hesaba taşınıyor. Bunun yanında şirket, ödeme bilgilerinizi asla yeni hesaba aktarmıyor.

Profil Transferi özelliğini etkinleştirmek için herhangi bir ücretlendirme uygulanmadığını da belirtmekte fayda var.

Ayrıca Profil Transferi özelliği kapsamında Çocuk profillerinin ve PIN ile korunan profillerin aktarılması mümkün değil. 

Kimler kullanabilir?

Netflix kullanıcılara içerikleri aynı anda 2 desteklenen cihazda izleme imkanı sunan Standart paket ve aynı anda 4 desteklenen cihazda izlemenizi sağlayan Özel paket ile kullanıcıların hesabı paylaşmasını sağlıyordu. 

Profil Transferi özelliğini paket paylaşımı yapan kullanıcıların hayatındaki değişikliklere uyum sağlamak için tasarladı. Bu özelliği kapatmadığınız sürece, hesabınıza erişimi olan herkes uygun bir profili yeni bir hesaba aktarabilir. Ancak Profil transferlerine izin vermek, hesabınızdaki diğer cihazlarda oturumu kapatmaz veya kimsenin Netflix'inizi kullanmasını engellemez.

Profil transferi ayarını daha sonra değiştirebilir miyim?

Profil transferlerini arzu ettiğiniz zaman hesap ayarları sayfanızdan kapatabilirsiniz. Profil transferi özelliği hesabınıza dahil. Hesabınızda bu özelliğe izin vermek istemiyorsanız profil transferlerini kapatabilirsiniz.

Netflix'te Profil transferi özelliğini nasıl kapatabilirim? 

Profil transferi özelliğini kapatmak için hesabınızda oturum açın ve ardından Hesap sayfanıza gidin. Son adım olarak Ayarlar bölümünde Profil transferi özelliğini kapat öğesini seçin. 

Bu noktada Profil transferlerinin kapatılmasının, daha önce transfer edilen profilleri etkilemeyeceğini belirtmekte fayda var. Profil transferlerini istediğiniz zaman Hesap sayfanızdan tekrar açmanız mümkün. 

Netflix'te kapatılan Profil transferi özelliğini nasıl tekrar açabilirim?

Öncelikle Hesabınızda oturum açın ve hemen ardından Hesap sayfanıza gidin. Ayarlar bölümünde Profil transferi özelliğini aç öğesini seçtikten sonra İzin Ver öğesini seçin. Bu seçimi yapmanızın akabinde Netflix size konu kısmında "Hesap güncellemesi: Profil transferi özelliği yakında kullanılabilecek" yazan bir onay e-postası gönderecek.

Onay e-postası üzerinden Anında Etkinleştir öğesini seçin.  Eğer Anında Etkinleştirmeyi seçmezseniz, bu Profil Transferi özelliği, 5. adım olan Anında Etkinleştir'in uygulanmasından 5 gün sonra otomatik olarak kullanıma sunulur.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.