Instagram, Reels ve gönderiler için gönderi planlama özelliği üzerinde çalışıyor

İlk olarak Twitter kullanıcıları tarafından keşfedilen test sürümü, kısa bir sonra şirket tarafından doğrulandı.  
Instagram, Reels ve gönderiler için gönderi planlama özelliği üzerinde çalışıyor

2021 yılında canlı yayınları planlama özelliğini yayına alan Instagram, şimdi de Reels ve gönderiler için gönderi planlama özelliği üzerinde çalışıyor. İlk olarak Twitter kullanıcısı @WFBrother'ın keşfettiği test sürümü, kısa bir sonra şirket tarafından doğrulandı.  

@WFBrother'ın tweetine göre kullanıcılar özelliğe "Gelişmiş Ayarlar" seçeneği üzerinden erişebiliyor. Gönderiyi planlamak için mobil üzerinden gönderi oluştururken, "Bu gönderiyi planla" seçeneğinin yanındaki açma kapama butonunu aktif hale getirmeniz yeterli. 

Ayrıca gönderiyi planlamanın ardından " Planlanan içerikler" sekmesinde de görüntüleyebiliyorsunuz. Bu kısımdan gerektiğinde gönderileri yeniden planlayabileceğinizi belirtelim. 

Bu arada Uygulamalardaki gizli özellikleri keşfetmesiyle tanınan Alessandro Paluzzi, gönderi planlama özelliğin ilk aşamalarını Temmuz ayında duyurmuştu

Tüm bu gelişmelerin kamuoyuna yansıması ile Meta sözcüsü özellik üzerinde çalıştıklarını doğruladı:

“Küresel topluluğumuzun belirli bir yüzdesi ile içerik planlama yeteneğini test ediyoruz”

Şirket son bir kaç yıldır Instagram içerikleri için planlama özelliğini Facebook Creator Studio üzerinden kullanıcılar sunmaktaydı. Ancak bu yeni özellik ile birlikte planlama deneyimi mobil uygulamaya taşınmış oluyor.

Yıllar içinde Hootsuite ve Buffer gibi sosyal ağ içerik planlama araçları, kendi başına yeni bir pazar yarattığını hatırlatmakta fayda var. Hatta yerelden RADAAR gibi başarılı girişimlerin pazarda kendi yerini yarattığını gördük. Bu yeni özelliğin yayına alınmasıyla içerik planlama ve analiz araçlarının nasıl etkileneceğini hep birlikte izleyip göreceğiz. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.