Mobilite ve lojistik filolarının operasyonel süreçlerini odaklanan Smart Kiwi 250 bin pound tohum öncesi yatırım aldı

250 bin poundluk yatırım turuna SFC Capital liderlik etti. Silikon Vadisi merkezli Plug and Play ve Estonya Merkezli Startup Wise Guys da bu tura dahil oldu.
Mobilite ve lojistik filolarının operasyonel süreçlerini odaklanan Smart Kiwi 250 bin pound tohum öncesi yatırım aldı

Mobilite ve lojistik filolarının operasyonel süreçlerini verimli hale getiren Smart Kiwi 250 bin pound tohum öncesi yatırım aldı. 250 bin poundluk yatırım turuna SFC Capital liderlik etti. Silikon Vadisi merkezli Plug and Play ve Estonya Merkezli Startup Wise Guys da bu tura dahil oldu. Şirket, gelen yatırımı ürün geliştirmek ve global pazarlara açılmak için kullanacağını açıkladı.

İngiltere merkezli şirket, Türk girişimci Murat Derya Özen ve Angelo Delle Piane tarafından kuruldu. Smart Kiwi, trafik koşulları, konserler veya futbol maçları gibi özel etkinlikler ve şehirlerdeki gerçek zamanlı insan trafiği gibi dış etkenlerle, geçmiş verileri birleştiriyor ve makine öğrenimi teknolojisini kullanıyor. Bu şekilde Smart Kiwi, belirli bir zamanda belirli bir yerde nerede ve ne kadar talep olabileceği konusunda doğru tahminler yapıyor. Mobilite şirketleri, Smart Kiwi çözümünü aynı zamanda depo operasyonlarını geliştirmek için de kullanabiliyor: filo bakım ekibi, doğru tahmin algoritmaları ile en düşük maliyetle filoya hizmet vermek için en uygun zamanın ne olduğu konusunda doğru bilgiye erişim sağlıyor.

Murat Derya Özen kullandıkları teknoloji konusunda, sağladıkları tahmine dayalı algoritmaların, kullanılan gelişmiş, yenilikçi makine öğrenimi tekniklerinin ve coğrafi modellemenin, arz-talep verimliliğini arttırdığının ve saha içi operasyon maliyetlerini büyük ölçüde düşürdüğünün altını çiziyor.

Angelo Delle Piane ise Smart Kiwi teknolojisi konusunda şunları söylüyor: “Paylaşılan mobilite sektöründe marjların ne kadar küçük olduğunu ilk elden biliyoruz. Verilerimiz ve gerçek zamanlı anelizlerimizle mümkün olduğunca çok işletmeyi desteklemeyi umuyoruz.”

2000'den fazla girişimciye toplam 10 milyar dolarlık yatırım

Plug and Play, bugüne kadar ekosisteminde yer alan 40 binden fazla girişimle, 500'den fazla kurum işbirliği yaptı. Kurulduğu günden bu yana 2 binden fazla girişimciye toplam 10 milyar dolarlık yatırımı mümkün kıldı. Plug and Play’in yatırımı, teknolojik yenilikleri kentsel mobilite sistemlerine entegre etmede önemli iş fırsatılarının altını çiziyor.

Plug and Play Ülke ve Bölge Direktörü Lale Can Gözübüyük yatırım hakkında şunları söylüyor “Dünyanın en aktif VC lerinden biri olarak her yıl dünya çapında 250'den fazla şirkete yatırım yapıyoruz. Geleceğin yenilikçi teknolojilerini inşa eden girişimleri desteklemekten gurur duyuyoruz”

Plug and Play Yatırım Uzmanı Kerem Engin ise ekledi: “Smart Kiwi, AI ile Mikro mobilite operasyonlarını geliştirmeye kendini adamış çok güçlü bir ekibe sahip. Plug and Play İstanbul ofisi olarak, sıra dışı ekipler ve sağlam teknolojilere sahip, tohum öncesi ve tohum seviyesindeki girişimlere yatırım yapmaya devam edeceğiz.''

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.