Amazon, Avrupa'daki dağıtım filosunda yer alan elektrikli araçların sayısını artırıyor

Bu planın 2025 yılına kadar Londra, Münih ve Paris dahil olmak üzere Avrupa genelinde 20'den fazla şehri kapsaması hedefleniyor. Şirket, buna ek olarak hızlı şarj cihazı yatırımı da yapacak. 
Amazon,  Avrupa'daki dağıtım filosunda yer alan elektrikli araçların sayısını artırıyor

Amazon, 2025 yılına kadar Avrupa'daki dağıtım filosundaki elektrikli kamyonet sayısını 10 bine çıkaracağını açıkladı. Filosuna 1500 elektrikli ağır vasıta ekleyecek. Bu planın 2025 yılına kadar Londra, Münih ve Paris dahil olmak üzere Avrupa genelinde 20'den fazla şehri kapsaması hedefleniyor. Şirket, buna ek olarak hızlı şarj cihazı yatırımı da yapacak. 

Teslimat araçlarının neden olduğu karbon emisyonunu minimuma indirmek için Amazon Avrupa'da halihazırda 3 bin elektrikli kamyon ile lojistik ve dağıtım faaliyetlerini sürdürüyor. Hatta bu işi bir adım daha öteye götürerek geçen Temmuz ayının başında İngiltere'nin başkenti Londra'nın bazı bölgelerinde elektrikli kargo bisikletleriyle teslimat yöntemini test etmeye başladığını açıklamıştı.

Bütün bunlar Amazon'un 2040 yılına kadar net sıfır karbon hedefine ulaşması planlanın bir parçası olarak nitelendiriliyor. Şirket, bu hedefine 10 yıl öncesinden ulaşmak istiyor. Ulaşım ağının karbondan arındırmak için sürekli yatırım yaptıklarını belirten Amazon CEO'su Andy Jassy, iklim hedefi kapsamında Amazon'un öncelikle Avrupa daha sonra bütün dünyadaki otomotiv sektöründe ölçeklendirmeye ve yeniliklere devam edeceğini söyledi. 

Amazon Ekim ayının başında dağıtım filosu için elektrikli araçlara 5 yıl içinde 1 milyar euro yatırım yapacağını açıkladı. Avrupa genelinde  devam eden 100'den fazla yenilenebilir enerji projesine sahip. 

Bir taraftan geçen Ağustos ayında karbon salımının 2021'de yüzde 18 artarak 71,54 milyon tona ulaştığını açıklamıştı. Bu miktarın Avusturya ve Bangladeş gibi ülkelerin neredeyse karbon emisyon miktarlarıyla eşit olduğu söylenmişti. Şirket net sıfır karbon hedefine ulaşmak konusunda oldukça ciddi adımlar atıyor olsa da bu hedefin gerçekleşmesi için hala zaman var. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.