Üçüncü çeyrekte 2.4 milyon abone kazanan Netflix, toplamda 223 milyondan fazla aboneye ulaştı

Netflix, 2022'nin üçüncü çeyreğinde 2,4 milyon yeni abone ekledi. Beklentiler, platformun 1 milyon yeni aboneye ulaşacağı yönündeydi. Şirket, bu çeyrekte 7.93 milyar dolar gelir elde ettiğini de bildirdi.
Üçüncü çeyrekte 2.4 milyon abone kazanan Netflix, toplamda 223 milyondan fazla aboneye ulaştı

Netflix, son dönemde reklam destekli abonelik modeli ile aynı evde yaşamayanlardan alacağı ekstra ücretlerle gündemimizdeydi. Şirketin böyle farklı abonelik modelleri üzerinde çalışmasının en önemli nedeni ise yaşadığı abone kayıplarıydı. Ancak açıklanan üçüncü çeyrek sonuçları, Netflix'in beklentilerden daha fazla yeni abone kazandığını ortaya koyuyor.

2.4 milyon yeni abone

Netflix, 2022'nin üçüncü çeyreğinde 2.4 milyon yeni abone ekledi. Beklentiler, platformun 1 milyon yeni aboneye ulaşacağı yönündeydi. Söz konusu kullanıcı artışı, yatırımcılar ve benzer platformlar için tüketicinin video akışına olan ilgisinin sağlıklı kaldığına dair güven verici bir işaret olarak görüldü. Netflix'in toplam abone sayısı ise 223.09'a ulaştı.

Şirket, yılın ilk iki çeyreğinde abone kaybettiğini, tarihindeki ilk abone kaybını bildirmişti, ancak en son çeyrekte başlangıçta tahmin edilenden daha düşük bir kayıp bildirdi. Netflix, yaptığı açıklamada, zararlarının 10 milyar doların üzerinde olduğunu tahmin ettiği rakiplerine kıyasla yıllık bazda kârlı olmaya devam ettiğini söyledi.

Üçüncü çeyrekteki gelir: 7.93 milyar dolar

Ayrıca şirket, 2022'nin üçüncü çeyreğinde 7.93 milyar dolar gelir elde ettiğini bildirdi. Analistler, Netflix'in bu çeyrekteki gelirinin 7.85 milyar dolar olacağını tahmin ediyordu. 

Netflix, ABD ve Kanada'daki 100 bine kıyasla 1.4 milyon yeni ücretli üyelikle en yüksek sayıda aboneliğe, Asya ve Pasifik bölgesinde ulaştı.

Netflix geçtiğimiz hafta, Basic with Ads adlı reklamlı planının ayda 6,99 dolar olacağını; TV şovları ve filmler için saatte dört ila beş dakikalık reklam içereceğini açıklamıştı. Bu planın lansmanının, rakip Disney+'ın aylık 7,99 dolarlık reklam destekli katmanından bir ay önce gerçekleşeceği belirtilmişti.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.