Netflix, 55 yeni mobil oyun üzerinde çalışıyor

Netflix tarafından aktarılan bilgilere göre şirket, şu an için 55 yeni mobil oyun üzerinde çalışıyor. 55 mobil oyun içinde Netflix'in dizi ve filmleri ile ilgili çeşitli oyunların yer aldığını da ekleyelim
Netflix, 55 yeni mobil oyun üzerinde çalışıyor

Geçtiğimiz yılın Kasım ayında Netflix Games markası ile birlikte mobil oyun dünyasına resmen giriş yapan Netflix'in kısa süre önce Helsinki'de yeni bir mobil oyun stüdyosu kurduğunu ve mobil oyunları için hesap oluşturma özelliğini kullanıma sunduğunu sizlere aktarmıştık. 

1 yıllık süreçte mobil oyun pazarı ile ilgili önemli adımlar atan Netflix, yeni oyunlar geliştirmeye devam ettiğini duyurdu. Yeni stüdyo ile birlikte oyun stüdyosu sayısını 4'e çıkaran Netflix, yatırımcılara gönderdiği mektupta oyunları ile ilgili detayları paylaştı.

Netflix tarafından aktarılan bilgilere göre şirket, şu an için 55 yeni mobil oyun üzerinde çalışıyor. 55 mobil oyun içinde Netflix'in dizi ve filmleri ile ilgili çeşitli oyunların yer aldığını da ekleyelim. Şu ana kadar 20'den fazla oyunu kullanıcılarına sunan Netflix, yıl sonuna kadar 50 oyuna ulaşmayı hedeflediğini daha önce açıklamıştı.

Netflix'in üzerinde çalıştığı 55 oyunun en azından 30 tanesini 2022 yılı içinde görmemiz sürpriz olmayacaktır. Netflix mobil oyunlar konusunda önemli adımlar atsa da verilere baktığımızda Netflix abonelerinin çok küçük bir kısmının bu oyunları oynadığını görüyoruz.

Ağustos ayı verilerine göre Netflix'in mobil oyunları bugüne kadar sadece 23 milyon kez indirildi. Netflix'in ise toplamda 223 milyonu aşkın abonesi bulunuyor. Kısacası Netflix Games şu an için beklenen ilgiyi görmemiş gibi görünüyor. Yeni oyunların kullanıma sunulması ile bu durumun değişip değişmeyeceğini ise zaman gösterecek.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.