Açık kaynaklı yapay zeka şirketi Stability AI, 101 milyon dolar yatırım aldı

Stability AI, Coatue, Lightspeed Venture Partners ve O'Shaughnessy Ventures LLC tarafından yönetilen turda 101 milyon dolar yatırım aldı.
Açık kaynaklı yapay zeka şirketi Stability AI, 101 milyon dolar yatırım aldı

Dance Diffusion ve Stable Diffusion gibi açık kaynaklı müzik ve görüntü üreten sistemlerin geliştirilmesini finanse eden Stability AI, Coatue, Lightspeed Venture Partners ve O'Shaughnessy Ventures LLC tarafından yönetilen turda 101 milyon dolar yatırım aldı. Şirketin değerlemesi yatırım sonrasında 1 milyar dolara ulaştı

Merkezi Londra'da bulunan ve dünyanın dört bir yanına dağılmış geliştiricilere sahip Stability AI, açık kaynaklı, yapay zeka şirketi olarak Emad Mostaque tarafından kuruldu.

Stability AI, ağustos ayında yayına alınan güçlü, ücretsiz ve açık kaynaklı bir metinden görüntü oluşturucu olan ve DALL-E 2 alternatifi diyebileceğimiz Stable Diffusion'ın arkasındaki şirket. Stable Diffusion ise lansmanından bu yana, dünya çapında 200 binden fazla geliştirici tarafından indirildi ve lisanslandı. Stability AI'ın tüketiciye yönelik ürünü DreamStudio da hızla büyüyerek 50'den fazla ülkeden toplu olarak 170 milyondan fazla görüntü oluşturan bir milyonun üzerinde kayıtlı kullanıcıya ulaştı.

Business Insider, Stability AI'ın operasyonlarının ve bulut harcamalarının 50 milyon doları aştığını belirtiyor. Mostaque ise şirketin Ar-Ge'sinin ileriye dönük olarak modelleri daha verimli bir şekilde eğitmesini sağlayacağını söylüyor. Alınan yatırımın yapay zeka destekli içerik üretimine yönelik talebi karşılamak için kullanılacağı belirtiliyor.

Stability AI'ın kurucusu ve CEO'su Emad Mostaque, yapay zekanın insanlığın en büyük zorluklarından bazılarını çözmeyi vadettiğini; bu potansiyelin teknoloji herkese açık ve erişilebilir olduğunda gerçekleşebileceğini söyledi. Stability AI'ın gücü geliştirici topluluklara geri verdiğini ve çığır açan yeni uygulamalar için kapıyı açtığını belirten Mostaque, şirketin bu alanda toplulukları destekleyen bağımsız bir varlık olduğunu, aynı zamanda gerçek değer ve değişim yaratabileceğini de sözlerine ekledi.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.