Mercedes-Benz'in bazı araçları, Apple Music'in uzamsal ses özelliğini desteklemeye başlıyor

Mercedes-Benz bugün, belirli araçlara Apple Music'in uzamsal ses desteğini getirdiğini duyurdu. Uzamsal ses, film veya video izlerken sesin her yönden geldiği hissini uyandıran, sinema salonlarındakine benzer bir ses deneyimi yaşatıyor.
Mercedes-Benz'in bazı araçları, Apple Music'in uzamsal ses özelliğini desteklemeye başlıyor

Apple Music, geçen yıl iPhone, Mac, HomePod ve Apple TV de dahil olmak üzere bazı cihazlarda Dolby Atmos ile spatial audio, yani uzamsal ses özelliğini test etmeye başlamıştı. Mercedes-Benz de bugün, belirli araçlara Apple Music'in uzamsal ses desteğini getirdiğini duyurdu.

Apple'a göre dinamik kafa izleme özellikli uzamsal ses, film veya video izlerken sesin her yönden geldiği hissini uyandıran, sinema salonlarındakine benzer bir ses deneyimi yaşatıyor. Apple Music'e abone olursanız belirli parçaları Dolby Atmos destekli uzamsal ses teknolojisiyle dinleyebiliyorsunuz.

Bir parçanın Dolby Atmos biçiminde sunulup sunulmadığını görmek için parçayı çalmak, ardından Şu An Çalınan ekranında Dolby Atmos işareti olup olmadığını kontrol etmek gerekiyor. Bir albümdeki her parça Dolby Atmos biçiminde sunuluyorsa albümün ayrıntı sayfasında Dolby Atmos işareti bulunuyor. Bazı parçalar, albümlerin yalnızca belirli sürümlerinde Dolby Atmos biçiminde sunuluyor.

Mercedes-Benz'in uzamsal ses entegrasyonun ucuza gelmediğini belirtmek gerek. Mercedes-Benz, Dolby Atmos'u birinci sınıf Maybach, S-Class'ın yanı sıra otomobil üreticisinin en yeni MBUX arayüzü ve 31 hoparlörlü Burmester 3D veya 4D ses sistemi ile birlikte gelen elektrikli EQS ve EQE modellerine eklemeye başladı. Araçların kendileri 100 bin dolardan fazlaya mal olurken, bazı araçlar, bir eklenti olarak sahip olduğu ek 4 bin 550 dolar (3D) veya 6 bin 730 dolar (4D) Burmester ses sistemini bile içermiyor.

Apple Music'in uzamsal sesini eklemek, Benz sürücülerinin Dolby Atmos formatını destekleyen şarkıları bulmasını kolaylaştıracak. Apple Music abonesi değilseniz, Mercedes-Benz ayrıca Universal Music Group (UMG) ile belirli şarkıları "Mercedes-Benz'de Onaylandı" olarak etiketlemek için ortaklık kuruyor, ancak bu etiketlerin nerede görüneceğinin belli olmadığı belirtiliyor.

Apple'ın Apple Music ve Beats Başkan Yardımcısı Oliver Schusser, Apple Music'te uzamsal sesi ilk kez arabada yerel olarak kullanılabilir hale getirmek için Mercedes-Benz ile çalışmaktan çok heyecanlı olduklarını söyledi. Schusser, Mercedes-Benz ile birlikte, tüm dünyadaki abonelerine tamamen sürükleyici müzik sunmak için artık daha fazla fırsatları olduğunu da sözlerine ekledi.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.