Dijital eğitim aracı Perculus, Boğaziçi Ventures'tan 400 bin dolar yatırım aldı

Zafer Gürel önderliğinde geliştirilme süreci 2008 yılında başlayan dijital eğitim aracı Perculus, Boğaziçi Ventures'tan 400 bin dolar yatırım aldı.
Dijital eğitim aracı Perculus, Boğaziçi Ventures'tan 400 bin dolar yatırım aldı

Zafer Gürel önderliğinde geliştirilme süreci 2008 yılında başlayan dijital eğitim aracı Perculus, Boğaziçi Ventures'tan 400 bin dolar yatırım aldı. Perculus uzaktan eğitimde bir eğitmenin ihtiyacı olan bütün araçları bünyesinde barındıran, online eğitimin daha canlı ve eğlenceli geçmesine olanak sağlıyor. Enocta’nın da Perculus'un yatırımcısı olduğunu hatırlatalım.

Perculus, pandemi sonrası çok daha yaygınlaşan uzaktan eğitim için kullanıcı yönetimi, raporlama, içerik barındırma ve eğitsel aktiviteler alanında eğitmene gerekli araçları sunuyor. Her yıl eğitmenlerden aldığı geri bildirimler ile bünyesine yeni özellikler katan Perculus, akademik eğitimden kurumsal eğitimlere kadar bireysel eğitmenler ve kurumlar tarafından kullanılabiliyor. Farklı eğitim tiplerine uygun özellikleri olan Perculus, eğitmenin ya da kurumun tercihine göre de kişiselleştirilebiliyor.

Perculus, 350 müşterisi aracılığıyla yılda 2 milyon katılımcıyla beraber, bire bir eğitimlerden 1000 kişilik webinarlara kadar oturumlara ev sahipliği yapıyor. Yeni versiyon ürününü yayınlayan Perculus, kullanıcı deneyimini iyileştirerek, Perculus'u eğitsel aktivite geliştirilen bir platform haline getiren özellikleri ile uluslararası ölçeklenebilirliğini artırarak dünya çapında faaliyet göstermeyi hedefliyor.

Boğaziçi Ventures İcra Kurulu Başkanı Barış Özistek, özellikle pandemi sonrası artan online etkileşim alışkanlıklarına eğitim alanında üst düzey çözümler sunan Perculus'un kısa sürede global arenada kendi sektörünün önemli oyuncularından biri konumuna geleceğini; ekibe güvendiğini ve birlikte hayalini kurdukları planların en kısa sürede hayata geçeceğine inancının tam olduğunu da sözlerine ekledi. 

Perculus kurucularından, şirketin Genel Müdürü Cem Atacık, BV’nin de aralarına katılması ile çok daha güçlendiklerini ve artık canlı eğitimi dünya genelinde daha eğlenceli ve eğitici hale getirmek için çok daha hızlı adımlar atacaklarını söyledi.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.