Clotie, 600 bin dolar yatırım aldı

APY Ventures ve ALima Ventures’ın katıldığı ara turda 600 bin dolar yatırım alan Clotie, ara yatırım turu ile hızlı bir şekilde yurt dışı operasyonunu başlatıp yakın zamanda Seri A öncesi bir yatırım turu daha planlanıyor.
Clotie, 600 bin dolar yatırım aldı

2021'de Angel Effect liderliğinde 400 bin dolar, 2020'de ise Albaraka Portföy ve Angel Effect’ten 700 bin TL yatırım alan online styling platformu Clotie, yeni bir yatırım daha aldı. Clotie'nin yeni yatırım turuna yeni yatırımcıların yanı sıra şirketin mevcut yatırımcıları da katıldı. APY Ventures ve ALima Ventures’ın katıldığı ara turda 600 bin dolar yatırım alan Clotie, ara yatırım turu ile hızlı bir şekilde yurt dışı operasyonunu başlatıp yakın zamanda Seri A öncesi bir yatırım turu daha planlanıyor.

Clotie, 2021 Temmuz ayında aldığı ikinci yatırım turu sonrası müşteri kitlesini büyük ölçüde genişletirken, teknolojik altyapısını da geliştirmişti.

Teknoloji ile modayı birleştiren Clotie, yapay zekâ teknolojisi ile müşterilerini günden güne daha iyi tanıyarak, onlara kusursuz bir hizmet sunmayı hedefliyor. Geçtiğimiz aylarda online kişisel mağazayı kullanıcılarına sunmaya başlayan Clotie, yepyeni ve kişisel alışveriş deneyimlerine bir yenisini daha ekledi. Aldığı yeni yatırım ile hem teknolojik alanda hem de global büyüme konusunda yeni hedefleri olan Clotie ekibinin son günlerde başka bir heyecanı daha mevcut.

Clotie, Türkiye’de yakaladığı başarıyı yurt dışı pazarında da göstermek için ilk hedef olarak Hollanda’yı seçti. Kasım ayının ilk haftalarında Amsterdam’daki Clotie deposunda başlayacak operasyon için Hollanda ekibi şimdiden hazır.

Clotie'nin kurucu ortaklarından Engin Can Kurt, Hollanda’nın ilk adım olduğunu, 2023 yılı itibarıyla Avrupa’nın başka ülkelerinde de operasyona başlayacaklarını belirtti. Kurt, “Clotie olarak kullanıcılarımıza sadece styling hizmeti sunmuyoruz, biriktirdiğimiz datalar sayesinde birçok teknolojiyi kendi altyapımızda besleyebiliyoruz. Bu geliştirmeler arasında otomatik etiketleme ve beden tahminleme teknolojilerini örnek olarak verebiliriz. Sonuç olarak bu algoritmaları ve otomasyonları kullanarak geliştirdiğimiz hizmetleri Türk markalarıyla globale taşıyoruz.” dedi.

Türk lokal markalarını desteklemek ve markaların hikayelerini Avrupa’ya taşımak için Hollanda operasyonuna, Türkiye’de Clotie kutularında kullanıcılara gönderilen markalar dahil ediliyor. Son olarak hızlı bir şekilde ekiplerini güçlendirmek istediklerini ekleyen Kurt, şu an aktif olan ve yakın zamanda açılacak iş ilanları ile neredeyse Clotie’deki her ekibi aynı hayali ve heyecanı paylaşabileceği kişilerle büyütmek istediğini söyledi.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.