ABD ve Birleşik Krallık'ta, insurtech harcamalarının 2022 ile 2026 arasında yüzde 25'ten fazla artması bekleniyor

Geleneksel sigortacılıktan farklı olarak müşteri odaklı çözümler sunan insurtech sektöründe yapılan harcamalara ve beklenen trendlere dair merak edilenler.
ABD ve Birleşik Krallık'ta, insurtech harcamalarının 2022 ile 2026 arasında yüzde 25'ten fazla artması bekleniyor

Dijitalleşmenin hayatımızın her alanına etki ettiği, artık su götürmez bir gerçek. Teknoloji şirketleri ise bundan yararlanmaya ve bu kapsamda geliştirdiği çözümleri sunmaya devam ediyor. Sigorta şirketleri de teknoloji kavramının vadettiği tüm yenilikçi özelliklerinden faydalanan sektörlerden biri. Zira son dönemde insurtech, yani sigorta teknolojileri kavramını sıkça duymamız da bunun bir getirisi diyebiliriz. 

Öncelikle, insurtech'in özet tanımını bir kere daha yapmak gerek. Geleneksel sigortacılıktan farklı olarak müşteri odaklı çözümler sunan insurtech, sabit maliyetlerin düşürülmesi için teknolojik çözümlerin geleneksel endüstriye entegre edilmesini amaçlıyor. Insurtech, sigorta şirketlerine riziko hesaplamadan, fiyatlamaya kadar pek çok konuda yol gösteriyor.

Webrazzi Insights Icon
Bu yazıyı Webrazzi Insights için özel olarak hazırladık.
Webrazzi Insights üyeliğiniz varsa giriş yaparak yazının tamamına ulaşabilirsiniz. Henüz Insights erişiminiz yoksa hemen harekete geçebilirsiniz.
Giriş yap
veya
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.