Avrupa pazarına açılma, Webrazzi Summit'te konuşuldu

Tech.eu Yönetici Ortağı Dan Taylor moderatörlüğünde KölnBusiness'tan Dr. Antje Lienert ve NRW.Global Business strateji yöneticisi Andreas Bracht'in katılımıyla "Expanding business to Europe" paneli gerçekleşti. 
Avrupa pazarına açılma, Webrazzi Summit'te konuşuldu

Dün Disrupt, Grow, Boost, Academy ve Startup Lounge olmak üzere 5 farklı salonda gerçekleşen Webrazzi Summit 2022 birbirinden değerli oturumlara ev sahipliği yaptı. Tech.eu Yönetici Ortağı Dan Taylor moderatörlüğünde KölnBusiness'tan Dr. Antje Lienert ve NRW.Global Business strateji yöneticisi Andreas Bracht'in katılımıyla "Expanding business to Europe" paneli gerçekleşti. 

Andreas Bracht NRW.Global Business'in faaliyet alanını detaylandırdı. NRW.Global Business, uluslararası doğrudan yabancı yatırımları, Almanya'nın 1 numaralı yatırım merkezi olan Kuzey Ren-Vestfalya’ya çekmek için global ölçekte bölgenin lokasyon pazarlamasını ve tanıtımını yapan bir yatırım şirketi. NRW.Global Business uzmanları yatırım projelerine destek olurken, gerekli ilk adımlardan başarılı bir şirket kuruluşuna ve hatta kuruluş sonrasında da yatırımcılara refakat edebiliyorlar. 

Bunların yanı sıra Kuzey Ren-Vestfalya, Köln, Düsseldorf, Essen ve Dortmund'daki dört büyük sergi alanı ve uluslararası lider ticaret fuarları ile dünyanın en büyük ve en önemli ticaret fuar merkezlerinden biri olarak konumlanıyor. 

Türkiye'nin parlayan bir teknoloji konumu olduğunu dile getiren Lienert ve Bracht ülkeyle hep yakın ilişkileri olduğunu söyledi.  

Geçen sene ilginç startup ve yatırımcıların Türkiye'de ve Webrazzi Summit'te yer aldığını görmeleri üzerine buradaki şirketlerin inovasyon yapmalarında onlara yardımcı olmak istediklerini dile getirdiler.

Lienert ve Bracht'ın aktardıklarına göre, Türkiye’nin İstanbul ekosisteminde çok büyük pazarlar var. B2B açısından yetenekler çok ciddi bir esneklikte. Şirketler yeteneklerinin kendi içinde kalmasını istiyor. Biz ise onu göstermek ve büyütmek için çalışıyoruz. 

Lienert ve Bracht, Köln ve Münih’te oldukça büyük başarılara imza attıklarını belirtti. Aktarılanlara göre bu bölgedeki ekosistem çok yakın ve bütün sistem aile gibi birbirini destekliyor. Türkiye'deki yatırımcılar ise KölnBusiness ve NRW.Global Business'ın ana pazarlarından biri. Ayrıca geçen sene 450’den fazla yabancı doğrudan yatırım gerçekleştirdi. Global şirketler ise Avrupa pazarına ve yetenekli iş gücüne ulaşmak istiyor.

Son olarak KölnBusiness ve NRW.Global'in iklim krizine çözüm getiren girişimlere yöneldiğini belirtelim. Lienert ve Bracht'ın aktardıklarına göre iklime yöneldiğinizde oyunu değiştiren tarafta oluyorsunuz. Bu sebeple iklim için daha çok çalışmalıyız.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.