Cavit Yantaç: "Microsoft Türkiye'nin girişimlere verebileceği çok fazla şey var"

Türkiye'nin lider girişimcilik ve teknoloji konferansı Webrazzi Summit 2022'de, Microsoft Türkiye Müşteri Deneyimi Genel Müdür Yardımcısı Cavit Yantaç, "Geleceği yazanların arasında olmak" sunumu ile sahnedeydi.
Cavit Yantaç:

Türkiye'nin lider girişimcilik ve teknoloji konferansı Webrazzi Summit 2022, tüm hızıyla başladı. Gün içinde yatırımların geleceğinden unicorn'a giden yola, global fintech yatırımlarından dijital çağda müşteri ilişkilerine, Web3 ve NFT'lerin geleceğinden gizlilik regülasyonlarının uygulama mağazalarına olan etkisine birçok konu gündemimizde olacak.

Konferansımızın Disrupt salonundaki sunumlardan birini de Microsoft Türkiye Müşteri Deneyimi Genel Müdür Yardımcısı Cavit Yantaç gerçekleştirdi. Yantaç, "Geleceği yazanların arasında olmak" adlı sunumunda bizlere çok değerli ipuçları verdi. 

Cavit Yantaç, Microsoft Türkiye'nin neler yaptığından bahsederek konuşmasına başladı. Geçen dönem içerisinde Microsoft, Türkiye'de bir teknoloji şirketi açtı ve çözüm ortaklarını tanıtmaya başladı. Öncelikle perakende bölümü açıldı, daha sonra Microsoft'un hem globalde hem de yerelde geliştirdiği çözümlerin anlatıldığı bir merkez açıldı.

Microsoft'un AR-GE merkezi oluşturuldu ve burada uygulamalar geliştirilip tüm dünyaya ihraç ediliyor. Microsoft, aynı zamanda çeşitli üniversitelerde yetkinlik geliştirme operasyonları yapmaya başladı. Türkiye'de ekosistemin bu kadar canlı olması ile girişimlerin Microsoft'tan başka talepleri de olmaya başladı. Bu kapsamda başka çözümler de hayata geçirildi.

Hatırlarsanız Microsoft, 2018 yılında 7,5 milyar dolara satın aldığı Github'ı bağımsız bir şekilde açık bırakacağına dair söz vermişti. Şirket bu kapsamda geliştiricilere ve girişimlere destek olmaya devam ediyor. Bu kapsamda çözümler üretiyor ve geleceği yazanların yanında olmaya devam ediyor. 

Microsoft'un bu çözümleri gösteriyor ki şirketin girişimlere verebileceği çok fazla şey var ve bu sadece maddi bir çözüm değil. Microsoft firmalara yatırım yapmak isteyen birçok firma ile ilerlemeye devam edeceğini ve şirketlere destek olacağını söylüyor. Türkiye birçok banka ve holding ile birlikte geliştirilen destek programları, çeşitli firmaların kullanabilmesine imkan sağlıyor. Sonuç olarak Microsoft, girişimlerin ve girişimcilerin yanında olmaya devam ediyor. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.