Uçan taksi Volocopter, ilk mürettebatlı test uçuşunu gerçekleştirdi

Dikey iniş ve kalkış yapabilen elektrikli hava taşıtları üretme hedefi ile kurulan Almanya merkezli Volocopter, ilk mürettebatlı test uçuşunu gerçekleştirdiğini duyurdu.
Uçan taksi Volocopter, ilk mürettebatlı test uçuşunu gerçekleştirdi

E serisi yatırım turunda 170 milyon dolar yatırım alan Volocopter'ın değerlemesinin 1,7 milyar dolara ulaştığını geçtiğimiz Mart ayında sizlere aktarmıştık. Dikey iniş ve kalkış yapabilen elektrikli hava taşıtları üretme hedefi ile kurulan Almanya merkezli Volocopter, ilk mürettebatlı test uçuşunu gerçekleştirdiğini duyurdu.

Volocopter tarafından aktarılan bilgilere göre girişim, test uçuşunu İtalya'nın Roma şehrinde bulunan Fiumicino havalimanında gerçekleştirdi. Volocopter tarafından gerçekleştirilen test uçuşu sürecinin iki güne yayıldığını da ekleyelim.

Girişim tarafından aktarılan bilgilere göre söz konusu test uçuşunun gerçekleştirilmesinin temel amacı ise havalimanı ile Roma şehri arasında sunulacak olan uçan taksi servisinin nasıl olacağını göstermek. Test uçuşunun yaklaşık 5 dakika sürdüğünü ve uçan taksisinin 40 metre yüksekliğe çıktığını da ekleyelim.

2011 yılında Alexander Zosel ve Stephan Wolf tarafından Almanya'da kurulan Volocopter, servisin ne zaman kullanılabileceği ile ilgili önemli açıklamalarda da bulundu. Volocopter tarafından aktarılan bilgilere göre uçan taksi hizmetinin 2024 yılında Roma'da aktif olarak kullanıma sunulması bekleniyor.

Volocopter'in uçan taksisi Roma şehir merkezi ile Fiumicino havalimanı arasında görev yapacak. İlerleyen dönemlerde daha fazla test uçuşunun da gerçekleştirilmesi bekleniyor. Son birkaç yıl içinde otonom uçan taksi konusunda çalışan pek çok firmanın karşımıza çıktığını da hatırlatalım.

Uçan taksilerin gelecekte günlük hayatımızın bir parçası haline gelmesi sürpriz olmayacak gibi görünüyor. Konu ile ilgili gelişmeleri sizlere aktarmaya devam edeceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.