Tesla, Aralık ayında "Tesla Semi Truck" isimli elektrikli tırlarını teslim etmeye başlayacak

Elon Musk'ın Twitter üzerinden yaptığı açıklamaya göre; Tesla'nın 1 Aralık 2022'de Pepsi'ye 100 adet elektrikli tır teslim etmesi bekleniyor.
Tesla, Aralık ayında

Tesla'dan "Tesla Semi Truck" isimli elektrikli tırlarıyla ilgili yeni bir açıklama geldi. Şirket, Aralık ayında tırların Pepsi'ye teslim edileceğini duyurdu. Elon Musk'ın Twitter üzerinden yaptığı açıklamaya göre; Tesla'nın 1 Aralık 2022'de Pepsi'ye 100 adet elektrikli tır teslim etmesi bekleniyor.

Bu satın almayla geniş lojistik ağına sahip olan Pepsi'nin amacı; dünyaya yaydığı emisyon miktarını azaltmak. Çünkü en çok enerji tüketimini tetikleyen sektörlerin başında lojistik geliyor. Buna yüzden olarak sektörde elektrikli araç kullanımı oldukça önem taşıyor.

Elon Musk elektrikli tırları ilk kez 2017 yılında ''Çok çabuk hızlanan, İnanılmaz bir araç yapmak istedik'' diyerek tanıttı. Araç, 30 dakikalık şarj ile 40 tonluk yükle 800 km yol kat edebiliyor. Ancak 2020'de teslim edilmesi gereken elektrikli tırlar, iki sene gecikti. Çünkü Tesla da küresel bağlamda yaşanılan Covid-19 salgını ve çip krizinden etkilenen şirketlerden biri idi. 

Bir taraftan aslında Tesla, elektrikli tır alanında tek üretici değil. Los Angeles merkezli Thor Trucks, Daimler ve Volkswagen de yaptığı işlerle dikkat çekiyor. Daimler, 2018 yılında Tesla'nın elektrikli tırına rakip olarak geliştirdiği tamamen elektrikli tırını tanıtmıştı. Ama Tesla, dünyanın en büyük tır üreticisi konumunda olan şirketten önce elektrikli tır üretmeye başlayacağını açıklamış, bu hareket "tarihi çalım" olarak nitelendirilmişti.  

Yine de Daimler, "Kamyon taşımacılığı endüstrisinin tartışmasız küresel lideriyiz ve elektrikli kamyon ve otobüsler ile bu konumda kalmayı planlıyoruz. İlk olarak elektrikli tırlar üzerinde çalışıyoruz ve ilgili her segmentte standardı belirlemeye çalışıyoruz" diyerek bu alandaki iddiasını ortaya koymuştu. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.