Twitter, fotoğraf, video ve GIF'leri tek tweet'te paylaşmaya izin vermeye başladı

Twitter, kullanıcılarının tek tweet'te birden farklı formata sahip görsel içerikleri paylaşmasına izin vermeye başladı.
Twitter, fotoğraf, video ve GIF'leri tek tweet'te paylaşmaya izin vermeye başladı

Sosyal medya devlerinden Twitter, kullanıcılarının tek tweet'te birden farklı formata sahip görsel içerikleri paylaşmasına izin vermeye başladı. Yani Twitter kullanıcıları, herhangi bir tweet atarken tek paylaşımda fotoğraf, video ve GIF'i birlikte ekleyebilecekler. Twitter tarafından yapılan açıklamada, kişilerin kendilerini ifade edebilmek için birden fazla medya türüne ihtiyaç duyabileceği; özelliğin bu kapsamda hayata geçirildiği bilgisi yer alıyor. 

Bir tweet'e birden farklı formatlarda görsel içerik eklemek için yapılması gereken ise oldukça basit. Kullanıcı, bir tweet oluştururken “Medya” veya “GIF” simgesine dokunduktan sonra paylaşmak istediği içeriği seçtiği zaman dilediği gibi karma paylaşım yapabiliyor. Tweet başına en fazla dört video, resim ve/veya GIF eklenebiliyor. Güncelleme şu anda iOS ve Android'de mevcut ancak farklı içerik türlerine sahip tweet'ler tüm platformlarda tüketilebiliyor.

Son dönemde Elon Musk tarafından satın alınacak olması ile gündemde olan Twitter, geçtiğimiz günlerde CoTweets özelliğini daha geniş bir kullanıcı kitlesine açmıştı. CoTweets özelliği,  iki farklı hesabın tek bir tweeti sahiplenmesini sağlayan bir özellik, yani son dönemde Instagram'da karşımıza çıkan "ortak paylaşım" özelliğine oldukça benziyor. 

Bunun yanı sıra şirket, platformuna podcast'leri de eklemeye başlayacağını açıklamıştı. Twitter, podcast'leri içeren Twitter Spaces'in bir test sürümünü başlatmış ve kişilerin ilgi alanlarına göre çalma listeleri aracılığıyla tüm içerikleri dinlemesine izin vermeye başlamıştı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.