WhatsApp “bir kez görüntüle” içeriklerinden ekran kaydı alınmasını engelleyecek

WhatsApp kullanıcı gizliliğini bir üst seviyeye çıkararak “bir kez görüntüle” kapsamında gönderilen fotoğraf ve videoların ekran görüntüsünün ve ekran kaydının alınmasını engellemeye başlayacak. 
WhatsApp “bir kez görüntüle” içeriklerinden ekran kaydı alınmasını engelleyecek

2021'in Ağustos ayında WhatsApp'ın paylaşılan fotoğraflara ve videolara tek görüntülemeden sonra kaybolma özelliğini getirdiğini sizlere aktarmıştık. Bildiğiniz üzere WhatsApp'ın "View Once" yani “bir kez görüntüle” olarak adlandırılan özelliği, kullanıcıların sohbet içerisinde kaybolmadan önce yalnızca bir kez görüntülenebilen fotoğraf ve video göndermelerine olanak tanıyor. Şirket, kullanıcı gizliliğini bir üst seviyeye çıkararak “bir kez görüntüle” kapsamında gönderilen fotoğraf ve videoların ekran kaydının alınmasını engellemeye başlayacak. 

WABetaInfo'nun Twitter'da paylaştığı bilgilere göre "ekran görüntüsü ve ekran kaydı engelleme" özelliği iOS 22.21.0.71 sürümünde test ediliyor. Şirket, özelliği WhatsApp TestFlight beta Program'ı altında test ediyor. 

Özellik kapsamında eğer kullanıcılar, “bir kez görüntüle” özelliğiyle gönderilen bir içeriğin ekran kaydını almaya çalışırsa, WhatsApp ekranda "eklenen gizlilik nedeniyle engellendi" ifadesini gösterecek. Aynı şekilde ekranda gönderilen orijinal içerik yerine bu ifade yer alacak. Ancak Snapchat'te olduğu gibi diğer “bir kez görüntüle" içeriğini paylaşan kişiye ekran kaydı almaya çalışıldığıyla ilgili bir bildirim gitmeyecek. 

Bu arada özelliğin yalnızca “bir kez görüntüle” içeriklerini kapsadığını belirtelim. Bu bağlamda kullanıcılar,  WhatsApp konuşmalarından ekran görüntüsü almaya devam edebilecek.

Son olarak “bir kez görüntüle” içeriklerinin herhangi bir şekilde başka kullanıcılara iletilemediğini hatırlatalım. Yine de kullanıcılar, kendilerine gönderilen “bir kez görüntüle” fotoğraf ve videolarını ikinci bir cihazla kaydedebilir. 

Şu an için test aşamasında olan özelliğin tüm kullancılara ne zaman açılacağı henüz bilinmiyor. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.