WhatsApp, paylaşılan fotoğraflara ve videolara tek görüntülemeden sonra kaybolma özelliğini getirdi

WhatsApp'ın "View Once" yani “bir kez görüntüle” olarak adlandırılan yeni özelliği, kullanıcıların sohbet içerisinde kaybolmadan önce yalnızca bir kez görüntülenebilen fotoğraf ve video göndermelerine olanak tanıyor.
WhatsApp, paylaşılan fotoğraflara ve videolara tek görüntülemeden sonra kaybolma özelliğini getirdi

Dünyanın en popüler anlık mesajlaşma uygulaması WhatsApp, tek gösterimlik video ve fotoğraf paylaşımı özelliğini yayına aldığını duyurdu. Şirket, bu özelliğin bu hafta içinde tüm kullanıcılara sunulacağını açıkladı. WhatsApp'ın "View Once" yani “bir kez görüntüle” olarak adlandırılan yeni özelliği, kullanıcıların sohbet içerisinde kaybolmadan önce yalnızca bir kez görüntülenebilen fotoğraf ve video göndermelerine olanak tanıyor.

Mesajlaşma uygulamasının bu yeni özelliği aslında Snapchat, Instagram ve Messenger'da da karşımıza çıkan özellikler. Bu özelliğe göre kullanıcılar, WhatsApp'ta bir fotoğraf çekerken bu fotoğrafı "bir kez görüntüle" olarak ayarlamak için zamanlayıcı simgesini seçebilecekler. Normal fotoğraf veya video mesajlarından farklı olarak, "bir kez görüntüle" ibaresiyle gönderilen içerikler sohbet içerisinde ön izlenmeden muaf tutulacak ve cihaza indirilmeyecek. Alıcı bu fotoğrafı veya videoyu bir kere gördüğünde bir daha göremeyecek ve görsel içerikler kendilerini imha edecek.

WhatsApp'ta ekran görüntüsü alındığında karşıdaki kullanıcıya bildirim gitmeyecek

WhatsApp bu yeni özelliğiyle gizliliği ön planda tutmak istediğini belirtiyor. Ancak bununla birlikte şirket, alıcının “bir kez görüntüle” fotoğrafını açarken ekran görüntüsü alabileceğini veya ekranını kaydedebileceğini ve Snapchat'in aksine, WhatsApp'ın ekran görüntüsü alındığında göndericiye haber vermeyeceğini belirtiyor. Birçok kullanıcının bir süre sonra en fazla merak ettiği konu, büyük ihtimalle ekran görüntüsü alındığında karşıdaki kişiye bildirim gidip gitmediği olacaktı. 

Şirket, yeni özelliğin, denediğiniz bazı kıyafetlerin fotoğrafını paylaşmak veya biriyle herhangi bir şifrenizi paylaşmak gibi konularda kullanıcılara yardımcı olabileceğini belirtiyor. Son olarak özelliğe erişimi olmayan, yani eski sürüme sahip kullanıcılara gönderdiğiniz tek gösterimlik mesajlar karşı taraftan silinmeyecek. Şirketin bu noktada nasıl bir çözüm sunacağı ise merak konusu.