Duolingo, animasyon stüdyosu Gunner'ı satın aldı

ABD merkezli bir girişim olan Gunner'ın 15 kişilik ekibinin Duolingo çatısı altına gireceği açıklandı. Pittsburgh, New York, Seattle, Detroit, Pekin ve Berlin faaliyet gösteren Duolingo'nun bir de Detroid'te ofis açacağı iddiası da doğrulandı. 
Duolingo, animasyon stüdyosu Gunner'ı satın aldı

Dil öğrenme platformu Duolingo, animasyon stüdyosu Gunner'ı satın aldı. Satın almayla ilgili finansal detaylar açıklanmadı. ABD merkezli girişimin 15 kişilik ekibinin Duolingo çatısı altına gireceği belirtildi. Pittsburgh, New York, Seattle, Detroit, Pekin ve Berlin faaliyet gösteren Duolingo'nun bir de Detroid'te ofis açacağı iddiası da doğrulandı. 

Duolingo'nun dünyanın önde gelen teknoloji markalarıyla Amazon, Dropbox, Spotify ve Google ile iş birliği yapan Gunner'ı satın almasının şirketin eğitim teknolojileri ile eğlence dünyasını bir araya getirmek istemesi olarak yorumlanıyor. Şirket, 2022'nin ilk çeyreğinde 3,3 milyon arttı. 

Covid-19 salgını dönüşüme uğrattığı alanların başında eğitim alanı geliyor. İş veya kişisel gelişim için dil kurslarına yönelen kişiler online eğitim platformlarına yöneldi.Yapılan araştırmalara göre pandemi ile birlikte hızlı bir şekilde büyüyen eğitim teknolojileri sektörünün 244 milyar dolarlık bir pazar büyüklüğüne ulaştığı tahmin ediliyor. Dil öğrenme deneyimini daha ileri bir noktaya taşıyan Duolingo da bu platformlardan biri...

2020'nin Kasım ayında Durable Capital ve General Atlantic katıldığı yeni yatırım turunda 35 milyon dolar yatırım aldı. Şirketin değerlemesi de 2,4 milyar dolara ulaştı. Luis von Ahn ve Severin Hacker tarafından 2011 yılında ortaklaşa kurulan şirkette şu an 500'den fazla kişi çalışıyor. Kullanıcı sayısı 49,2 milyona ulaştı. Platform, 40 dil için destek sunuyor. 2021'in Haziran ayında Duolingo halka arz olduğunu duyurdu. Şirket, "DUOL." sembolü ile Nasdaq'daki yerini aldı. Şirketin hisseleri 101,36 dolardan işlem görüyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.