Morgan Stanley'ye göre App Store'un net geliri eylül ayında yüzde 5 düştü

Morgan Stanley analisti Erik Woodring, App Store’un ABD, Kanada ve Japonya dahil olmak üzere bazı pazarlarında düşüşler gördüğünü açıkladı.
Morgan Stanley'ye göre App Store'un net geliri eylül ayında yüzde 5 düştü

Morgan Stanley’e göre Apple’ın App Store için net geliri eylül ayında yaklaşık yüzde 5 oranında düştü. Morgan Stanley analisti Erik Woodring, App Store’un ABD, Kanada ve Japonya dahil olmak üzere bazı pazarlarında düşüşler gördüğünü açıkladı. Bu noktada Woodring'in analizinin Sensor Tower’dan alınan verilere dayandığını da belirtmek gerek. 

Morgan Stanley, verilere göre düşüşün ana suçlusunun eylül ayında yüzde 14 düşen oyun geliri olduğunu açıkladı. Woodring, Apple müşterilerinin ekonomik kaygılar nedeniyle daha az harcama yapıyor olabileceğinin altını çizdi. Erik Woodring, App Store için ilk 10 pazar için net gelir artışının, büyüyen veya sabit kalan Çin, Tayvan ve Güney Kore gibi bölgeler dışında yavaşladığını kaydetti. Bu ilk 10 pazar, App Store'un gelirinin neredeyse yüzde 87'sini oluşturuyor.

Apple’ın CFO'su Luca Maestri ise temmuz ayında yaptığı açıklamada, şirketin makroekonomik ortam ve doların güçlü olması nedeniyle eylül çeyreğinde hizmetlerde yüzde 12′den daha az büyüme beklediğini açıklamıştı. Analist tahminlerine göre Apple, eylül ayında sona eren çeyrekte 19.71 milyar dolarlık hizmet geliri kaydetti. Bu, yıllık yüzde 7,9 büyüme anlamına gelse bile hizmet gelirleri, Wall Street'in 20,25 milyar dolarlık beklentisinin altında kaldı.

Google Play Store'un uygulama gelirlerinde de düşüş bekleniyor

Sensor Tower ayrıca, oyun harcamalarında Google Play Store'un yıllık bazda yüzde 8'lik bir gelir düşüşü yaşadığını da belirtti. Şirket, bu haftanın başlarında, global uygulama gelirinin yıllık bazda yüzde 5 düştüğüne işaret eden bir içerik yayınladı. Morgan Stanley analistleri de Google Play Store'daki satışlarda bir düşüş görüleceğini düşünüyor. Analistler, gelirin eylül ayında yüzde 9 düştüğünü tahmin ediyorlar.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.