Elektrikli ticari araç sektöründe faaliyet gösteren Euler Motors'u 60 milyon dolar yatırım aldı

Saurav Kumar tarafından kurulan girişim, geçen sene içinde 400 binin üzerinde elektrikli ticari araç sattı. Euler, 688 kg kapasiteli üç tekerlekli e-kargo aracı HiLoad ile biliniyor.
Elektrikli ticari araç sektöründe faaliyet gösteren Euler Motors'u 60 milyon dolar yatırım aldı

Elektrikli ticari araç geliştiren ve üreten Euler Motors'u 60 milyon dolar yatırım aldı. Hindistan merkezli şirketin 60 milyon dolarlık yatırım turuna GIC liderlik etti. Yatırım turunda Blume Ventures, Athera Venture Partners, QRG, ADB Ventures ve Moglix yer aldı. Yeni gelen yatırım, şirketin iş süreçlerini geliştirmek için kullanılacak. 

Saurav Kumar tarafından kurulan girişim 2019 yılında faaliyete başladı. Geçen sene içinde 400 binin üzerinde elektrikli ticari araç sattı. Euler, 688 kg kapasiteli üç tekerlekli e-kargo aracı HiLoad ile biliniyor. 

Dünyada birçok ülkede, iki veya üç tekerlekli motorlu araç (PTW) sayısı hızla artıyor. İki veya üç tekerlekli bu araçlar, birçok ülkede hem insan hem de yük/eşya taşımacılığında giderek daha fazla kullanılmaya başlandı. Bu noktada Euler, dünyanın ikinci kalabalık ülkesi Hindistan'da elektrikli ticari araç sektöründe varlığını güçlendirmeyi hedefliyor. Önümüzdeki dönemde yeni pazarlara açılmak için çalışmalara başlayacak. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.