SEC'ten Kim Kardashian'a kripto cezası: Kardashian 1.26 milyon dolar ödeyecek

SEC'in yaptığı açıklamaya göre, Kim Kardashian, tanıtmak için ödeme aldığı EthereumMax tarafından sunulan ve satılan kripto varlığın reklamını ödeme aldığını belirtmeden yaparak yasaları çiğnemiş oldu.
SEC'ten Kim Kardashian'a kripto cezası: Kardashian 1.26 milyon dolar ödeyecek

ABD Menkul kıymetler borsası komisyonu (SEC) Kim Kardashian'a bir kripto varlığını yasadışı olarak övdüğü için ceza kestiğini açıkladı. SEC'in yaptığı açıklamaya göre, Kardashian, tanıtmak için ödeme aldığı EthereumMax tarafından sunulan ve satılan kripto varlığın reklamını ödeme aldığını belirtmeden yaparak yasaları çiğnemiş oldu.

Cezanın finansal detayları

EtherumMax'ın EMAX tokenını Instagram hesabından duyuran Kardashian, bu tanıtım için kurumdan 250 bin dolarlık bir ödeme aldı.  Kim Kardashian SEC ile anlaşmaya vararak 1.26 milyon dolar ceza ödeyecek. Ödenen ceza kapsamında Kardashian'ın şirketten aldığı 250 bin dolarlık ödeme de mevcut. Bu meblağ faiz ile birlikte 260 bin dolar ediyor. Geri kalan 1 milyon dolarlık kısım ise cezanın ödemesi olarak öne çıkıyor. 

Ceza ödemesine ek olarak Kim Kardashian, SEC'in bu konuda yürüttüğü soruşturmada kurum ile iş birliği yapacak. 

Hatırlarsanız, İspanya'dan kripto para tanıtımı yapan Influencer'lara yasal düzenleme yapılmıştı. 2021'in Ağustos ayında ise SEC Başkanı Gary Gensler'in yatırımcıların dolandırıcılık ve kötüye kullanımla dolu olduğunu söylediği kripto para piyasasında daha fazla korumaya ihtiyaç duyduklarını söylemişti. Görünen o ki SEC bu konuda yoğun bir şekilde harekete geçmeye karar verdi. 

Gary Gensler, Twitter'da yaptığı bir paylaşım ile anlaşmanın detaylarını aktardı. Gensler'in paylaşımı, ünlülerin ve Influencer'ların bu konuda mercek altına alındığının sinyalini verdi. Influencer'lara yönelik yeni cezalar kapıda olabilir. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.