Petrol Ofisi'nin 3 milyon oyuncuya ulaşan oyun şirketi: Petrolig Games

3 yıl boyunca Petrol Ofisi bünyesinde çalışmalarına devam eden Petrolig Games, 2022 yılında ise kendi organizasyon yapısıyla bağımsız olarak yönetilen bir yapıya dönüştü.
Petrol Ofisi'nin 3 milyon oyuncuya ulaşan oyun şirketi: Petrolig Games

2011 yılında Facebook üzerinden oynanan bir oyun olarak karşımıza çıkan ve sonrasında mobil oyuna dönüştürülen Sosyal Lig, 2017 yılında Petrol Ofisi tarafından satın alındı. 2019 yılında ise Sosyal Lig için Petrolig Games şirketini kuruldu.

3 yıl boyunca Petrol Ofisi bünyesinde çalışmalarına devam eden Petrolig Games, 2022 yılında ise kendi organizasyon yapısıyla bağımsız olarak yönetilen bir yapıya dönüştü. Yüzde 100 Petrol Ofisi iştiraki olan Petrolig Games’in bağımsız bir yönetim ve operasyon ekibi olmakla birlikte şirketin yönetim kurulunun Petrol Ofisi Grup CEO’su başta olmak üzere, Petrol Ofisi’nin üst düzey yöneticilerinden oluştuğunu da ekleyelim.

3 milyona yakın oyuncuya sahip olan Petrol Ofisi Sosyal Lig’in yönetimi tamamen Petrolig Games’e ait durumda. İlk etapta offline bir oyun olarak karşımıza çıkan sonrasında ise online bir oyuna dönüşen Sosyal Lig, temelinde Türkiye Süper Ligi’ne özel bir fantezi futbol oyunu.

Petrolig Games'in Sosyal Lig'i anlık canlı veri akışı olan gerçek zamanlı bir oyun haline getirmek adına spor analizleri veri sağlayıcısı OPTA ile iş birliğine gittiğini de belirtelim.

Petrolig Games tarafından aktarılan bilgilere göre şirket, Sosyal Lig’i ülke sınırlarının dışına taşıma amacıyla geliştirmeye, metaverse ve blockchain tabanlı yeni oyun teknolojileri üzerinde çalışmaya devam ediyor. Sosyal Lig haricinde yeni oyunlar geliştirmeyi de hedefleyen Petrolig Games, şu an için 50 kişilik bir ekibe sahip. Petrolig Games'in 2022 yılının sonuna kadar ekibini 70 kişiye çıkarmayı planladığını da ekleyelim.

Petrolig Games'in öncelikli hedefi Türkiye içerisinde olabildiğince fazla futbolsevere hitap ederek 5 yıl içinde 9 milyondan fazla oyuncuya ulaşmak. Petrolig Games, farklı coğrafyalardaki futbol liglerini de oyuna entegre ederek Sosyal Lig’i fantezi futbol oyunu olarak uluslararası bir oyuncu haline getirmeyi de amaçlıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.