Google'ın bulut tabalı oyun servisi Stadia, yolun sonuna geldi

Uzun zamandır Stadia'nın çok kötü gittiği ve kaptılabileceği ile ilgili sızıntılar karşımıza çıkıyordu. Google tarafından aktarılan bilgilere göre şirket, Stadia oyun servisini resmen kapatıyor.
Google'ın bulut tabalı oyun servisi Stadia, yolun sonuna geldi

Oyun dünyasının geleceği olarak görülen bulut tabanlı oyun servislerini geçtiğimiz dönemlerde pek çok sizlere aktarmıştık. İlk olarak 2019 yılının Mart ayında karşımıza çıkan Google'ın bulut tabanlı oyun servisi olan Stadia, yolun sonuna geldi.

Uzun zamandır Stadia'nın çok kötü gittiği ve kaptılabileceği ile ilgili sızıntılar karşımıza çıkıyordu. Google tarafından aktarılan bilgilere göre şirket, Stadia oyun servisini kapatıyor. Stadia kullanıcıları 18 Ocak tarihinde kadar oyun kütüphanelerine erişebilecek sonrasında ise servis tamamen kapatılacak.

Google tarafından yapılan açıklamada Stadia donanımı ve oyunlarını satın alan oyuncuların satın alımları için geri ödeme alacaklarını da paylaşıldı. Google'ın geçmişinde benzer başarısızlıklar olduğunu bildiğimizden Stadia'nın kapatılmasının pek sürpriz olmadığını da hatırlatalım.

Google'ın başarısız olan 14 ürününü geçtiğimiz yıllarda sizlere aktarmıştık. Kapatılma kararı alan Stadia da bu listeye eklenmiş oldu. Google'ın açıklamasında yer alan bilgilere göre Stadia ekibindeki kişiler, şirket içindeki farklı pozisyonlarda çalışmaya devam edecekler.

Pek çok büyük markanın bulut tabanlı oyun servisleri üzerinde çalıştığını da hatırlatalım. Bulut tabanlı oyun servislerine baktığımızda karşımıza NVIDIA GeForce Now, PlayStation Now, Amazon Luna ve Xbox Cloud Gaming gibi önemli servisler çıkıyor. Özellikle NVIDIA'nın bulut tabanlı oyun servisi olan GeForce Now'ın oldukça başarılı bir şekilde yoluna devam ettiğini de hatırlatalım. Bu servislerin gelecekte neler yapacaklarını ise zaman gösterecek.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.