BMW, yeni elektrikli arabası The XM'i tanıttı

Yaklaşık 50 kilometre menzile sahip olan BMW XM, şarj edilebilir hibrit yapısı ile dikkat çekiyor. Otomobil markasının en güçlü ve en pahalı modeli olarak nitelendirilen aracın fiyatının 160 bin dolardan başlayacağı tahmin ediliyor.
BMW, yeni elektrikli arabası The XM'i tanıttı

BMW, elektrikli otomobil segmentine hızlı giriş yapan otomobil üreticileri arasında yer alıyor. Otomobil markası yeni elektrikli arabası The XM'i tanıttı. Şirket, bu modeli Lamborghini Urus, Aston Martin DBX, Bentley Bentayga gibi süper lüks spor otomobil markalarının alıcılarına yönelik geliştirdi. Amaç, bu markalarla rekabet edebilmek. The XM, bu yıl içinde BMW'nin Güney Karolina'daki Spartanburg fabrikasında üretilmeye başlanacak. 2022’nin sonlarında ABD'de satışa çıkacak. Avrupa’da ise 2023'ün yaz aylarında tüketiciyle buluşacak.

Yaklaşık 50 kilometre menzile sahip olan BMW XM, şarj edilebilir hibrit yapısı ile dikkat çekiyor. Araç, 644 beygir gücüne sahip. Otomobil markasının en güçlü ve en pahalı modeli olarak nitelendirilen aracın fiyatının 160 bin dolardan başlayacağı tahmin ediliyor. Araç, 2 bin 700  kilogram ağırlığında olacak. 

Sıfır emisyonlu otomobillere olan ilgi arttıkça, üretim hızlandı ve daha fazla seçenek piyasaya çıkmaya başladı. Bu haftanın başında Mercedes-Benz, elektrikli G-Serisi aracının 2024 yılının ortalarında geleceği açıkladı. Açıklama şirketin yönetim kurulu başkanı Ola Källenius tarafından yapıldı. Aracın geçen Eylül ayında Avusturya'da testten geçtiğini belirten Källenius, off-road türünün geleceğinin elektrik temelli olduğuna inandığını da sözlerine ekledi. Mercedes henüz aracın menzil, pil boyutu veya elektrik gücüyle ilgili detaylar açıklamadı.

Şirket, ilk defa sıfır emisyonlu versiyonuyla yollara çıkartmayı planladığı elektrikli off-roader aracını Kasım 2019'da duyurmuştu. Geçen Eylül ayında aracı üretme planlarıyla gündeme gelmişti. Ayrıca şirket yetkilileri tarafından Mercedes'in 2030 yılına kadar tamamen elektrikli araç üretmeye odaklanacağı ve bunun için 47 milyar dolarlık yatırım yapacağı belirtildi.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.