OPLOG, Esas Private Equity liderliğinde 11 milyon euro yatırım aldı

2013 yılında kurulan OPLOG tarafından aktarılan bilgilere göre girişim, 11 milyon euro yatırım aldı. OPLOG'un 11 milyon euroluk yatırım turu Esas Private Equity liderliğinde gerçekleşti.
OPLOG, Esas Private Equity liderliğinde 11 milyon euro yatırım aldı

Yazılım ve robotik destekli omni-kanal fulfillment (B2B ve e-ticaret lojistiği) hizmeti sağlayan bir teknoloji şirketi olan OPLOG, ilk yatırımını aldığını duyurdu. 2013 yılında kurulan OPLOG tarafından aktarılan bilgilere göre girişim, 11 milyon euro yatırım aldı. 

OPLOG'un 11 milyon euroluk yatırım turu Esas Private Equity liderliğinde gerçekleşti. OPLOG tarafından paylaşılan bilgilere göre alınan yatırım, hizmet ağının ilk etapta Avrupa’ya yayılmasında ve Türk robotu “TARQAN”ın dünyaya açılması için kullanılacak.

OPLOG'un 2022 yılı sonuna kadar, İngiltere’de robotik destekli fulfillment hizmeti vereceği bir depo açacağını da ekleyelim. OPLOG, İngiltere ofisi ile birlikte Türkiye’den İngiltere ve Avrupa pazarına açılmak isteyen markalara da hizmet vermeye başlayacak.

OPLOG, akıllı depolarında ürünleri stoklayarak siparişleri hazırlayan ve teslimat süreçlerini yöneterek markalara uçtan uca fulfillment hizmeti sunan bir hizmete sahip. OPLOG'un müşterileri arasında ise Rossmann, Tupperware, Sony, E-Çanta ve Touché Privé gibi önemli firmalar yer alıyor. 

300’ün üzerinde çalışanları, mühendislik güçleri ve fulfillment alanındaki deneyimleri ile geliştirdikleri teknolojilerinin, Esas Private Equity gibi önemli bir özel sermaye şirketi ile birlikte dünyaya açılacak olmasının heyecanını yaşadıklarını belirten OPLOG Kurucusu ve CEO’su Halit Develioğlu, ilk etapta Avrupa’daki 10 ülkede tamamen kendilerine ait fulfillment depoları açmayı hedeflediklerini de aktardı.

Türk teknoloji girişim ekosisteminin her geçen gün güçlendiğinin önemli bir örneği olan OPLOG’a yatırım yapmaktan mutluluk duyduklarını belirten Esas Private Equity ise Halit Develioğlu’nun e-ticaretin geleceği hakkındaki vizyonu ve OPLOG’un yazılım ve robotik teknolojilerinin lojistik içerisinde yer alması için göstermiş olduğu gayretlerin, yaptıkları bu yatırımın değerini artırdığını sözlerine ekledi.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.