Vepara, Hedef Holding ve Hedef Girişim’den yatırım aldı

Vepara tarafından aktarılan bilgilere göre girişim, Hedef Holding ve iştiraki Hedef Girişim’den yatırım aldı.
Vepara, Hedef Holding ve Hedef Girişim’den yatırım aldı

Sanal pos, para transferi, e-cüzdan, ön ödemeli kart gibi hizmetleri tek platform altında sunma hedefi ile yola çıkan bir girişim olan Vepara, yatırım aldığını duyurdu. Vepara tarafından aktarılan bilgilere göre girişim, Hedef Holding ve iştiraki Hedef Girişim’den yatırım aldı.

Edindiğimiz bilgilere göre Hedef Holding, Vepara'nın 32,54 milyon TL ödenmiş sermayesinin yüzde 35'ine tekabül eden 11,357,500 adet payı, Hedef Girişim ise yüzde 25’ine tekabül eden 8,112,500 adet payı devir almak üzere Vepara’nın kurucu ortağı Nedim Vural ile pay devir sözleşmesini imzaladı.

Paylaşılan bilgilere göre Hedef Holding, Vepara'nın yüzde 35 hissesi için 18,5 milyon TL, Hedef Girişim ise yüzde 25'i için 12 milyon TL ödedi. Söz konusu işlem Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası ve diğer düzenleyici kurumların onayının ardından gerçekleşecektir.

Vepara, altyapısı ile birlikte web siteleri üzerinden kredi kartı ile ödeme almak isteyen şirket sahiplerinden, sosyal medya hesapları üzerinden satış yapan influencerlara, bayileri ile ödeme ağı sürecinde sistem kurmak isteyen holdinglere ve genel müdürlüklere kadar çok geniş bir kitleye 360 derece hizmet sunmayı amaçlıyor. Vepara'nın Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’ndan faaliyet izni aldığını da ekleyelim.

Hedef Holding tarafından aktarılan bilgilere göre şirket, Vepara’ya iştirak ederek portföy yönetimi, aracı kurum, girişim sermayesi, faaliyet iznine hazırlık sürecindeki yatırım bankası, kapanış sürecindeki sigorta şirketi ile iştiraki olan finansal veri sağlayıcı şirketler ve bunları destekleyen yazılım geliştirme şirketleri ile ile bir finansal ekosistem yaratarak; finansal tüketicilere geniş bir faaliyet alanında hizmet sunmak ve oluşacak sinerji ile ülkemize katma değer yaratmak istiyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.